Värit

Mitä saadaan, kun sekoitetaan sinistä ja keltaista? Mikä on sinun lempivärisi? Tähän vinkkilistaan on koottu värejä käsitteleviä kirjoja. Väreihin liittyvän tehtäväpaketin löydät täältä!

Lataa tulostettava versio kirjalistasta täältä!

Kirjan kansikuva.Totti ja villit värit 

Christel Rönns 

Lasten Keskus

Eräänä kauniina päivänä Totin ohitse lentää värikäs perhonen. Totti kysyy perhosen lempiväriä, mutta siihen onkin todella vaikeaa vastata. Mitä jos tulee valinneeksi väärän värin? Tai jos pitää vähän kaikista väreistä? Lempiväriä pähkäilevät muutkin metsän asukkaat. Pinko-jänis yrittää päätellä maistuuko sininen vai keltainen väri paremmalta syömällä vuoroin voikukkia ja vuoroin mustikoita.

Kirjan kansikuva.Keiju Keltakristalli 

Maarit Jokela, Asta Laitinen ja Anniina Suninen 

Asta Laitinen 

Kaukana taivaansinen takana sijaitsee Keijumaa, jossa on sellaisiakin värejä, joita me emme vielä tunne. Myös puutarhat siellä ovat kauniita. Kaunein puutarha on prinsessa Alesialla, josta sisko Miranda on hänelle todella kateellinen, niin kateellinen, että hänen omasta puutarhastaan ovat haalistuneet kaikki värit sen seurauksena. Mirandan ilkeä suunnitelma on poistaa kaikki värit Keijumaasta ja ensin on keltaisen värin vuoro. Keijumaan hallitsijat päättävät lähettää Keiju Keltakristallin alas Maahan etsimään kadonnutta keltaista väriä, jotta Mirandan loitsu voitaisiin murtaa. 

Kirjan kansikuva.Kivat Värit

Fiona Galloway ja Line Raivuo

Tactic

Myssy on sininen, sammakko on vihreä, ankka on keltainen ja lammas on valkoinen. Kirjan avulla voi harjoitella värien lisäksi esineiden nimeämistä hauskojen kuvien avulla. Kirja on pahvisivuinen.

Kirjan kansikuva.Pikkuli oppii värejä 

Metsämarja Aittokoski ja Antti Aittokoski

Mäkelä

Pikkuli pitää oranssista porkkanamehusta, syöttää toukalle vihreää lehteä, tekee äidilleen vaaleanpunaisen kukkaseppeleen ja syö lettuja punaisen hillon kanssa. Minkä värinen on liito-orava tai lumpeenkukka? 

Kirjan kansikuva.Pikku Papun värikäs sirkus 

Liisa Kallio 

Tammi

Tervetuloa sirkukseen! Sirkuksessa voi nähdä monenlaisia temppuja, esimerkiksi mehiläisen keinumassa keltaisten tipujen kanssa, punaisilla marjoilla jonglööraavia leppäkerttuja tai oranssilla pyörällä tasapainottelevan kirpun. Minkä värinen on pöllö? Ja mikä sirkustemppu esitetään illan sinisellä hetkellä? Pahvisivuiseen kirjaan on kuvattu värejä mielenkiintoisella tavalla. 

Kirjan kansikuva.Oma pieni värikirjani 

Susanna Olkinuora 

Mini

Omena on punainen, ananas on keltainen ja mustikka on sininen. Mitä tapahtuu, jos värejä sekoittaa keskenään? 

Kirjan kansikuva.Sängynaluskansa:
Pensseli on punainen
 

Ella Brigatti 

Kulttuurikioski

Maalarimestari Vihnellä on täysi maalipurkki punaista väriä, mikä tarkoittaa sitä, että tänään maalataan punaisella. Porkkanat näyttävät iloisemmilta punaisilla pilkuilla ja eikös pyöreät pannunaluset olisi paljon kivempia punaisina? 

Pist! Samantyylisiä kirjoja löytyy myös sinisestä, vihreästä sekä keltaisesta väristä! 

Lisää samankaltaisia kirjoja:

Hannah Alice ja Holly McCulloch: Tunnustellaan värejä. Tactic.
Titta Kuisma ja Laila Nevakivi: Lapsen oma väriseikkailu. Satua ja tietoa luonnon väreistä. Minerva.

Marika Maijala ja Juha Virta: Väriverstas. Etana Editions.
David McKee: Elmeri: etsi ja löydä värejä. Mäkelä.
David Melling: Loiskun värit. Mäkelä.
Aino-Maija Metsola: Värit ja muodot. Nemo.
Susanna Olkinuora: Veikeä värikirja. Mini.
Smriti Prasadam-Halls ja Olivier Latyk: Kurkkaa ja opi värejä. Gummerus.
Emma Virke: Niilo ja Nille: Missä ovat värit. Alvina.