Lukuvinkkejä kesään

Kirjat kuuluvat kesään! Lue vaikkapa ulkona pihakeinussa, uimarannalla tai sitten sisällä sohvan nurkassa! Tartu oikein paksuun kirjaan tai lue vastapainoksi sarjakuva, satu tai novelli.

Lukuvinkkejä kesäänKuvituskuva.

Lukemon vinkeistä löytyy kesälomaluettavaa niin pienemmille lapsille, koululaisille kuin nuorillekin.

Kesätunnelmaa kuvakirjoissa

Kivoja kesälomakirjoja koululaisille

Kesätunnelmaa nuortenkirjoissa

Voit myös etsiä lukemista Lukemon hakutoiminnon avulla. Kokeile esimerkiksi hakusanoja ”kesä”, ”kesäloma” tai vaikkapa ”jäätelö”.

Kaipaatko haastetta?

Tartu lukuhaasteeseen tai osallistu kesälukukampanjaan!

  • Lukujengi ja lukumaja on perheille ja lapsille suunnattu kirjastojen kesälukukampanja. Kampanjassa sekä lapset että aikuiset pääsevät vinkkaamaan Lukujengin ystävyksille luettavaa. Lue lisää täältä.
  • Kirjastohaaste on nuorille suunnattu kesän lukukampanja. Kampanjassa suoritetaan kesän aikana vähintään kolme kirjastoon ja lukemiseen liittyvää haastetta. Haastelapun kirjastoon palauttaneiden kesken arvotaan elokuvaliput itselle ja yhdelle ystävälle omavalintaiseen elokuvateatteriin. Lue lisää täältä.
  • Järjestä oma lukuhaaste ystävien tai perheen kesken! Voit hyödyntää Lukemon aikaisemmin järjestettyjen haasteiden materiaaleja. Katso materiaalit täältä.
  • Kurkkaa järjestääkö juuri sinun kirjastosi kesälukuhaasteen! Useista kirjastoista löytyy myös kesän mittaan monenlaista puuhaa, kuten lukupiirejä sekä työpajoja lapsille ja nuorille.
  • Täältä löydät vuoden 2024 lukuhaasteita listattuna.
  • Tutustu myös Lukemon Tehtäviä ja toimintaa -sivuun! Sivulta löydät listattuna eri tasoisille lukijoille sopivia pelejä ja tehtävämateriaaleja sekä luettavia ja kuunneltavia tarinoita.