Päiväkodin aloitusta ja arkea käsitteleviä kirjoja

Päiväkodin aloittaminen voi olla jännittävää ja hieman pelottavaa. Välillä myös kokeneemmankin konkarin voi olla vaikeaa lähteä aamulla päiväkotiin, jos kotona on hauskat leikit meneillään. Päivä voi kuitenkin kulua yllättävän nopeasti ja hauskasti päiväkodissa, sillä siellä on kivaa tekemistä ja paljon kavereita.

Alla on kirjavinkkejä, jotka käsittelevät päiväkodin aloittamista ja päiväkodin arkea. Lataa tulostettava versio kirjalistasta täältä! 

Kirjan kansikuva.Doris ja koiranvirka 

Anna Holmström-Degerman ja Christel Rönns 

Tammi

Tavallisena päivänä Doris –koira voisi vain leikkiä pallolla, juoksennella metsässä ja ajaa polkupyörää takaa, mutta tästä päivästä tulee ihan toisenlainen päivä. Doris nimittäin menee koirien päiväkotiin. Paikalla on paljon muitakin koiria, mutta Doris tuntee silti itsensä yksinäiseksi. Kaikilla muilla koirilla tuntuu olevan tärkeää tekemistä, mutta Dorista ei huolita leikkeihin mukaan. 

Kirjan kansikuva.Onni ja Aada päiväkodissa 

Maria Kuutti ja Saara Söderlund 

Karisto

Onni on menossa ensimmäistä kertaa uuteen päiväkotiin. Vatsanpohjassa on perhosia siitäkin huolimatta, että Onni on käynyt jo aikaisemmin tutustumassa uuteen päiväkotiin. Silloin oli kuitenkin erilaista, koska äiti sai olla mukana. Onneksi päiväkodissa on muitakin uusia lapsia ja mukava hoitaja Piia, joka auttaa lapsia tutustumaan toisiinsa. Päivän aikana sattuu useita kommelluksia, kun Onni ei vielä tiedä päiväkodin tapoja. Onneksi Onni tapaa naulakolla Aadan, josta tulee hänen uusi ystävänsä. 

Kirjan kansikuva.Piki ja pöljä päivä 

Katri Kirkkopelto 

Lasten Keskus 

Isolla on kiire töihin, mutta Piki kulkee hitaasti Ison perässä kohti päiväkotia. Tänään ei huvittaisi ollenkaan lähteä päiväkotiin, sillä Piki olisi halunnut jäädä vain kotiin leikkimään. Vielä kurjemmaksi päivän tekee se, että kukaan ei tunnu huomaavan Pikiä, ei edes Apunen. Piki päättä, että on aika pukea näkymätön viitta harteille ja olla kuin supersankari Myrsky. Peloton Myrsky ei kuitenkaan ole niin mukava leikkikaveri kuin ihan tavallinen Piki ja vahingon seurauksena paras kaveri Lumi suuttuu Pikille, eikä Apunenkaan näytä kovin tyytyväiseltä. 

Kirjan kansikuva.Pikkupandat päiväkodissa: satukirja 

Jemina Heljakka ja Pauliina Linjama 

Tactic

Pikkupandat Pan ja Daa ovat innoissaan, sillä he pääsevät päiväkotiin. Päiväkoti kuulostaa jännittävältä paikalta. Illalla pandaemo kertoo pikkupandoille sadun siitä, kun hän itse aloitti päiväkodin. Satu lohduttaa pientä Daa pandaa, kun äiti jättää sisarukset ensimmäistä päivää päiväkotiin ja lähtee töihin. 

Kirjan kansikuva.Päiväkoti alkaa, Pikku Karhu 

Dany Aubert, Catherine Leblanc ja Eve Tharlet

Lasten Keskus

Vanhemmat ovat innoissaan Pikku Karhun päiväkodin aloituksesta, mutta Pikku Karhu ei mieluummin kuulisi puhuttavankaan koko asiasta. Pikku Karhun pehmonalle on kovin surullinen, sillä se ei halua mennä päiväkotiin. Pikkukarhu tuntee myös itse olevansa liian pieni päiväkotiin. Mitä, jos hän ei olisi tarpeeksi taitava sinne? Kun Pikku Karhu saa repun sisätossuille ja lempikirjoille, innostuu hän lopulta päiväkodin aloittamisesta. Ehkä päiväkoti ei olekaan niin pelottava paikka kuin Pikku Karhu aluksi luuli. 

Lisää samankaltaisia kirjoja: 

Hartmut Bieber: Olen jo 2. Egmont.
Cat Cad, Dave Cad ja Jenna Kunnas: Kai menee päiväkotiin. Otava.

Sam Copeland ja Pippa Curnick: Iiro ja peräkarhu. Mäkelä.
Riikka Jäntti: Pikku hiiri, tuuliviiri. Tammi.
David Melling: Huuko menee päiväkotiin. Mäkelä.
Maria Nilsson Thore: Kolmikko leikkii sisällä. Mäkelä.
Sanna Pelliccioni: Onni-poika menee päiväkotiin. Minerva.
Veera Salmi ja Elina Warsta: Päiväkoti Heippakamu-sarja. Otava.

Josefine Sundström ja Mervi Lindman: Tam-Tam menee päiväkotiin. Otava.