Anna Immo: Fantasian viemää ja Uutta genreä kokeilemassa

Onko fantasia uutta ja tuntematonta? Vai oletko kenties kerennyt kahlata läpi kaikki kirjaston suomenkieliset fantasiakirjat, lasten ja nuorten osastoista aikuisiin asti? Anna Immo on nuori lukija ja kirjoittaja, joka esittelee tekstissään Fantasian viemää kattavasti erilaisia fantasiakirjoja. Jutussa vinkataan kirjoja fantasiaan vasta tutustuville, sekä jo syvemmällä fantasiakirjallisuuden parissa liikkuville.

Toisessa jutussaan Anna Immo, joka kutsuu itseään fantasiakirjallisuuden suurkuluttajaksi, lähtee tutkimusmatkalle itselleen uuden genren pariin. Uutta genreä kokeilemassa -tekstissä Immo raportoi millaista oli tarttua realistiseen nuortenkirjallisuuteen. Hän esittelee muutamia lukemiaan kirjoja kyseisestä genrestä ja lopuksi kertoo mitä sai kokeilusta irti.

Kuvituskuva: Mira Piitulainen.
Kuvituskuva: Mira Piitulainen.

Käy lukemassa molemmat tekstit Lukemon Nuorten oma ääni -sivuilta!

Tästä pääset Fantasian viemää -tekstiin.

Tästä pääset Uutta genreä kokeilemassa -tekstiin.

 

Nuorten oma ääni -sivustolta löydät kirjavinkkejä, vinkkivideoita, kirjoituksia ja fanitaidetta, jotka ovat kaikki nuorten itse tekemiä. Lapsien tekemille materiaaleille on oma sivunsa, Lasten oma ääni! Lähetä oma juttusi meille oma ääni -sivuilla olevan kaavakkeen kautta tai sähköpostitse: lukemo(a)lastenkirjainstituutti.fi.