Tutkimusmatka maailmaan

Mitä kaikkea ihmeellistä maailmassa tapahtuu? Ympäröivä maailma herättää paljon kysymyksiä ja ihmettelyn aiheita. Tämä kirjalista on suunnattu pienille ja miksei myös isommille maailman ihmettelijöille.

Lataa ja tulosta kirjalista vinkkien lopusta!

Kirjan kansikuva.Ammatit

Sean Callery

Tactic

Lääkäri, poliisi, palomies ja opettaja ovat monille tuttuja ammatteja. Mutta oletko kuullut sellaisista ammateista kuin maskeeraaja, arkeologi, meribiologi, tuottaja tai arkkitehti?

Kirjan kansikuva.Autot: ensimmäinen tietokirjani

Anders Nyberg 

Mäkelä

Autoja on monenlaisia ja moneen eri tarkoitukseen sopivia. On tavallisia henkilöautoja, kuorma-autoja, asuntoautoja, kilpa-autoja ja erilaisia hälytysajoneuvoja. Autoista saattaa muodostua pitkiä ruuhkaisia jonoja teille, mutta onneksi on olemassa liikennettä ohjaavia liikennemerkkejä. Joskus autoa täytyy huoltaa ja siihen tarvitaan autokorjaamon työntekijöitä. 

Kirjan kansikuva.Ensimmäinen tietokirjani 

Ben Newman (kuvittaja)

Mäkelä 

Mikä on tulivuori? Millaisia eläimiä planeetallamme asustaa? Kuinka pitkä on sinivalas? Mitä tarkoittaa fossiili? Tämän kirjan myötä pääsee kurkistamaan kiehtovia maailman mysteerejä monesta eri aihepiiristä. Kirjaa ovat elävöittämässä kuvien lisäksi myös kurkistusluukut.

Kirjan kansikuva.Huisin paljon junia

Donna David ja Nina Pirhonen

Otava

Junia on monenlaisia. On hitaita junia, pikajunia, pitkiä junia, höyryjunia, ruuhkajunia, taikajunia ja maan alla kulkevia junia. Löydä oma suosikkisi junien joukosta!

Kirjan kansikuva.Mitä eläimet tekevät talvella? 

Katie Daynes ja Christine Pym 

Lasten Keskus

Muuttavatko kaikki linnut etelään? Mitä käy madoille maan jäätyessä? Miksi osa eläimistä nukkuu talviunta? Tämän pahvisivuisen kirjan avulla pääset kurkistamaan eläinten talviseen maailmaan. 

Kirjan kansikuva.Pienet suuret keksinnöt 

Jade Haapasalo ja Kaisu Sandberg 

WSOY 

Minkä tahansa ikäinen ihminen voi keksiä maailmaa mullistavan idean, tarvitaan vain ripaus mielikuvitusta. Keksinnön ei tarvitse olla edes suuri ollakseen merkittävä. Tiedätkö, minkä onnekkaan sattuman kautta mehujää sai alkunsa? Mistä materiaalista syntyi maailman ensimmäinen palapeli ja montako palaa maailman isoimmassa palapelissä on? Tiesitkö, että lelurekan keksijä oli vain kuusivuotias?  

Kirjan kansikuva.Pieni seikkailijoiden kirja

Mauri Kunnas 

Otava 

Seikkailijalla on yleensä yllään seikkailijan asu. Pue päällesi hattu, huivi tai jokin muu asuste ja hyppää mukaan seikkailuun. Tämä kirja kertoo seikkailijoiden historiasta, esimerkiksi merirosvoista, ritareista, tutkimusmatkailijoista ja avaruuden valloittajista. Jos kirjaa lukiessa herää seikkailun nälkä niin kirjan lopusta löydät useita seikkailuehdotuksia seuraavaan seikkailuun.

Lisää samankaltaisia kirjoja: 

Connor Jo ja Grimshaw Kath: Kysymysten kirja…Miksi? Mäkelä.
Davies Becky ja Hu Patricia: Miten kirja syntyy. Mäkelä.
Daynes Katie: Ihmeellisten ilmiöiden käsikirja. Lasten Keskus.

Gifford Clive ja Gu Yiffy: 100 Kiehtovaa keksintöä. Mäkelä.
Hurme Vuokko ja Nykänen Anni: Karkkikirja: Makeaa tietoa herkkusuille. WSOY.
Kunnas Mauri: Pieni avaruuskirja. Otava.
Lowery Mike: Kaikkea eeppistä dinosauruksista ja muista esihistoriallisista pedoista. WSOY.
Maclaine James ja Búzio Carolina: Et ikinä arvaa tätä kaikkea eläimistä. Lasten Keskus.
Maclaine James ja Carbo Annie: Tämän haluat tietää! Lasken Keskus.
Pertamo Karoliina: Lintu sanoo. S&S.

Lataa ja tulosta kirjalista täältä!