Täyttä tavaraa pienessä paketissa

Vaarallinen keli

Terhi Rannela
Otava

Nuppu ja Zen ovat kaksinapainen magneetti, pohjoinen ja etelä. Rakkaus vetää heitä yhteen, mutta heidän välillään on myös riitaisaa jännitettä. Zen ei pidä siitä, miten Nuppu pukeutuu, tai siitä, että hän hengailee Rikun kanssa. Nupun ystävän Fridan mielestä Zen on liian kontrolloiva, mutta mitä Frida on mitään sanomaan. Eikö juuri hän ole sanonut, että suhteen pitää olla intohimoinen, eikä kädenlämpöinen?

Miki on matkalla kotiin ystävänsä luota, kun joutuu ryöstetyksi. Neljä nuorta vievät häneltä puukolla uhaten merkkitakin ja -kengät, joiden eteen Miki on tehnyt paljon töitä hampurilaisravintolassa. Suvi ja Varpu ovat reissussa Oslossa ja säikähtävät kun kuulevat, että yön aikana samaisessa kaupungissa on tapahtunut homobaariin kohdistunut terrori-isku. Uskaltavatko he osallistua pride-kulkueeseen suunnitelmiensa mukaan?

Vaarallinen keli pitää sisällään tarinoita nuorten elämästä 2020-luvun Suomessa. Sekä satunnainen, että lähisuhdeväkivalta ovat läsnä nuorten elämässä, mutta vaikeiden tilanteiden jälkeen on toisinaan mahdollista löytää myös toivoa ja valoa. Teokset novellit ovat parhaimmillaan peräkkäin luettuna, sillä tarinat limittyvät toisiinsa ja jatkuvat siitä, mihin jokin toinen jäi.

Lisää nuortenkirjoja, jotka ovat alle 200 sivua:

Tapani Bagge: Jäätävää kyytiä. Aviador. (Myös selkoversiona)
Magdalena Hai: Sarvijumala. Otava.
Kirsti Kuronen: Seelanti. Karisto.
Tittamari Marttinen: Ranskalainen romanssi. Avain.
J.S. Meresmaa: Kenties tapan sinut vielä & Kunnes tapamme taas. Karisto.
Alice Oseman: Nick ja Charlie & Charlien joulu. Tammi.
Jukka-Pekka Palviainen: Kosonen-sarjan kirjat. Karisto.
Pinja Sanaksenaho ja Sari Luhtanen: Aurora. Otava.
Dess Terentjeva: Freestyle. WSOY.
Marja-Leena Tiainen: Gangsterin poika. Avain. (selkokirja)