Hovi ja kuninkaalliset

Julma prinssi

Holly Black
Suomentanut: Suvi Kauppila
Karisto

Jude on ihminen, kuolevainen, keskellä ikuisesti eläviä keijuja ja muuta maagista Väkeä. Hänestä ei voi koskaan tulla tasavertaista, sillä Keijumaan väki on tottunut pitämään ihmisiä palvelijoina, ei kohtaamaan heitä hovissa. 17-vuotiaana Jude on vihdoin kyllästynyt tähän. Hän päättää toimia.

Ollessaan lapsi, Juden vanhemmat murhattiin ja hänet kaapattiin sisaruksineen Keijumaahan. He ovat kasvaneet Suurkuninkaan hovissa, mutta hoviin kuuluvat nuoret keijuprinssit ja -prinsessat eivät pidä heistä, vaan pilkkaavat heitä armotta. Keijut leikittelevät heidän kuolevaisuudellaan erilaisin lumouksin saattaen heidät hengenvaaraan, useammin kuin kerran. Äkkipikaisen Juden viha kohdistuu erityisesti Suurkuninkaan lapseen, prinssi Cardaniin, joka on satumaisen kaunis, mutta uskomattoman julma. Jude haaveilee pääsevänsä ritariksi, sillä silloin muut eivät voisi enää kohdella häntä huonosti.

Kunniansa puolustaminen ja vallanhimo vie Juden osaksi hovin laajempaa juonittelua. Haaveet ritariudesta eivät käy toteen, mutta hän löytää toisen keinon, jonka avulla saada valtaa ja siten keinon puolustaa itseään keijujen lumouksilta. Se kuitenkin sotkee hänet osaksi hovien ja prinssien juonia, ja kun uuden Suurkuninkaan valinta ja kruunajaiset koittavat, Jude joutuu asettamaan itsensä vaaraan estääkseen Keijumaan ajautumista sekasortoon.

Julma prinssi aloittaa Ilman väki -kirjasarjan.

Lisää kirjoja hoveista ja kuninkaallisista:

Kiera Cass: Coroan kronikat -duologia. WSOY.
Victor Dixen: Pimeyden hovi. Otava.
Catherine Doyle ja Katherine Webber: Kruunun tyttäret. Kumma.
Randi Fuglehaug ja Anne Gunn Halvorsen: Royalteen-sarja. WSOY.
Stephanie Garber: Olipa kerran särkynyt sydän & Onnettoman lopun balladi. WSOY.
Emiko Jean: Tokion prinsessa -sarja. Otava.
Sarah J. Maas: Throne of Glass -sarja. Gummerrus.
Katharine McGee: Amerikan kuninkaalliset -sarja. Otava.
Casey McQuiston: Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä. Tammi.
Anniina Mikama: Tulen ja tuhkan tyttäret. WSOY.