Rakkautta ja romantiikkaa

Tämä liukasteleva sydän

Siri Kolu
Otava

Diandra, Didi, aloittaa uudessa koulussa muutettuaan äitinsä ja veljensä kanssa uuteen kaupunkiin. Onneksi koulussa on jo valmiiksi muutama tuttu: Kaneli ja Kärppä, joihin Didi on tutustunut larppi-piirien kautta.

Koulua hallitsee hovi, joka koostuu pikkurikollisista ja jota komentaa kuningas, Dome. Dome on entinen urheilijalupaus, mutta loukkaannuttuaan hän on joutunut hylkäämään unelmansa jalkapalloilijan urasta. Sen jälkeen Danista tuli Dome, joka herättää kunnioitusta ja pelkoa koulun muissa oppilaissa. Dome huomaa Didin pikakirjoitustaidon ja päättää värvätä hänet päiväkirjakseen, kokoamaan ylimääräiset ajatukset talteen. Didi koittaa kieltäytyä, mutta Domelle ei sanota ei.

Didi on tottunut olemaan sivullinen, tarkkailija. Se, joka kirjoittaa live-roolipelien maailmat ja tarinat sen sijaan, että pelaisi mukana. Domen kertoessaan asioita itsestään, joita ei ole kenellekään muulle kertonut, hän tulee näyttäneeksi Didille uuden puolen itsestään, Danin Domen sijasta. Pian Didillä on käsissään kaikki pojan salaisuudet ja häntä vedetään tahtomattaan kaiken huomion keskiöön, eli Domen läheisyyteen.

Didi koittaa tehdä omia valintoja ja pysyä itsensä puolella tilanteessa, jossa Dani vetää häntä puoleensa, mutta Dome työntää loitommaksi. Samalla sekä Danin että Domen koittaessa pitää hänestä kiinni, epätoivoisesti.

Lisää romanttisia ja rakkaudentäyteisiä kirjoja nuorille:

Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk, Nicola Yoon: Whiteout. Otava.
Stephanie Garber: Olipa kerran särkynyt sydän. WSOY.
Zoulfa Katouh: Sitruunapuiden aika. Tammi.
James L. Sutter: Darkhearts. WSOY.
Sari Luhtanen: Tuhkimo tennareissa. Otava.
Tittamari Marttinen: Sarjarakastuja. Avain. (Myös selkoversio)
Casey McQuiston: Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä. Tammi.
Elina Rouhiainen: Tuntematon taivas. Tammi.
Adam Silvera: Lopussa molemmat kuolevat. WSOY.
Aiden Thomas: Hautausmaan pojat. Karisto.
Julia Wickholm: Kom hit. Förlaget.