Mysteerejä ja jännitystä

Minne katosit, Monday?

Tiffany D. Jackson
Suomentanut: Susanna Sjöman

Karisto

Kun Claudia palaa kesän vietosta isoäitinsä luota, hän odottaa, että paras ystävä Monday olisi lentokentällä vastassa. Siellä on kuitenkin vain äiti. Mondayn puhelinnumero on pois käytöstä, eikä hän tai muut perheen sisaruksista tule kouluun sen alkaessa, vaikka yleensä Monday on aina ensimmäisenä paikalla. Hän rakastaa maanantaita ja alkavaa viikkoa, joiden mukaan on saanut nimensä.

Claudia ja Monday ovat olleet erottamattomat. Ilman Mondayta Claudia ei tiedä mitä tekisi vapaa-ajalla tai koulussa, jossa heitä molempia on kiusattu. Yleensä he puolustavat toinen toisiaan ja keksivät yhdessä kaikkea hauskaa, kuten erilaisia tanssikoreografioita. Monday letittää Claudian hiukset ja Claudia lakkaa Mondayn kynnet. Ihmiset luulevat heitä usein siskoksiksi ja sellaisia he eräällä tapaa ovat, sielunsiskoja.

Claudia yrittää herätellä ympärillään olevia aikuisia, että jokin on pielessä. Poliisi arvelee Mondayn karanneen kotoaan, kuten lukuisat muutkin huonomaineisella Ed Borough’n alueella asuvat ruskeat tytöt. Mondayn äiti väittää vuoroin lapsen olevan isänsä luona, vuoroin tämän olevan kotona kotiopetuksessa. Kukaan ei muista, milloin olisi nähnyt Mondayn viimeksi.

Kaikki tuntuu olevan aivan pielessä ilman Mondayta. Koulutehtävät tuntuvat mahdottomilta, kun Monday ei ole auttamassa Claudiaa. Miten käy yhteisten suunnitelmien hakea huippulukioon ja liittyä tanssiryhmään? Jos jokin tuo lohtua, niin seurakunnasta tuttu Michael, joka on lempeä ja ystävällinen kaikille, myös Claudialle.

Lisää jännitystä ja mysteerejä:

Holly Jackson: Kiltti tyttö, julma kosto. Karisto.
Kirsti Kuronen: Seelanti. Otava.
Ulpu-Maria Lehtinen: Kalmanperhon kutsu. S&S.
Leena Lehtolainen: Vihreän lohikäärmeen risteys. Tammi.
E. Lockhart: Valehtelijoiden saari. WSOY.
Karen McManus: Neljä askelta murhaan. WSOY.
Wilma Möller: Mysteriet på Prästön. Schildts & Söderströms.
Ella Paija: Soita minulle karusellin kelloa. Tammi.
Leena Paasio: Harmaja luode seitsemän ja Bengtskär itä kahdeksan. WSOY.
Zoe Sugg ja Amy McCulloch: The Magpie Society -sarja. WSOY.