Nuortenkirjoissa harrastetaan

Bengtskär itä kahdeksan

Leena Paasio
WSOY

Rasmus on kyllästynyt esittämään isänsä toivomaa roolia Weckmanin suvun jatkajana ja kultapoikana. Ympärillä olevat ihmiset tuntuvat näkevän vain hänen perheensä rahat ja kiiltokuvamaisen kuoren. Kun purjehduskaan ei meinaa sujua, Rasmus havahtuu miettimään, kuka hän olisi ilman purjehtimista? Ja tunteeko kukaan todellista Rasmusta, edes hän itse?

Samassa purjehdusseurassa harjoitteleva, Rasmuksen ikuinen kilpakumppani Eetu on palannut treeneihin ja kouluun sairaslomalta. Eetun äiti katosi vuosi sitten ja Eetu yhä epäilee, että katoamisessa oli jotain hämärää. Meritutkijaäidin papereista on löytynyt kummallisia merkintöjä, ja Eetu ystävineen epäilee, että firma Nautichem Oy ja sen takana olevat Rasmuksen isä ja isoisä saattaisivat liittyä jotenkin äidin katoamiseen.

Yhteisen koulutehtävän kautta Rasmus on yhä enemmän tekemisissä Eetun sekä tämän ystävien kanssa. Rasmus ja Eetu lähentyvät uudella tavalla, mutta omien tunteidensa takaa Rasmus ei osaa tulkita voisiko Eetu olla ystävä – vai jotain muuta.

Bengtskär itä kahdeksan on romaani kilpapurjehduksesta, Itämeren suojelusta sekä ihmis- ja perhesuhteista, mysteerejä ja jännitystä unohtamatta. Lue ensin duologian ensimmäinen osa Harmaja luode seitsemän (WSOY 2022).

Lisää kirjoja, joissa harrastetaan:

Jukka Behm: Ihmepoika Leon. Tammi. (jalkapallo)
Holly Bourne: Vuosikirja. Gummerrus. (kirjoittaminen)
Mari Kujanpää: Rumuuspäiväkirja. Otava. (kuvataide)
Wilma Möller: Kaamos: en andra chans. Schildts & Söderströms. (ratsastus)
Annukka Salama: Ripley: nopea yhteys. WSOY. (pelaaminen)
Riikka Smolander-Slotte: Armoton unelma. Otava. (voimistelu)
Dess Terentjeva: Freestyle. WSOY. (katutanssi)
Mila Teräs: Yökirjeitä. Otava. (keppihevoset)
Nicola Yoon: Rakkauden askelkuviot. Tammi. (paritanssi)