Lukumuhku mukaan lomalle

Korppien kehä

Leigh Bardugo
Suomentanut: Meri Kapari
Aula & Co

Ketterdamin satamakaupungissa sijaitsee pahamaineinen alue, Tynnyri, joka vilisee jengejä. Yhden niistä, Dregsien, oikea johtaja on käynyt jo vanhaksi, joten toimintaa on siirtynyt tosiasiassa johtamaan Kaz Brekker, 17-vuotias Likanäpiksi kutsuttu poika, jonka ympärillä liikkuu paljon tarinoita ja huhuja.

Hänen maineensa on kulkeutunut toisten rikollisten lisäksi myös kauppiaiden korviin ja pian hän saakin yhdeltä tarjouksen isosta, rahakkaasta ja erittäin riskialttiista keikasta. Kazin tulisi hakea pohjoisessa sijaitsevan kaupungin erittäin tarkasti vartioidusta vankilasta mies, joka tietää miten valmistaa vaarallista huumetta. Tämä huume, jurda parem, vahvistaa grishojen voimat moninkertaisiksi, lopulta näännyttäen heidät kuoliaiksi. Väärissä käsissä huume saattaisi ajaa koko Grishaversen sotaan ja saattaa grishat hengenvaaraan kaikkialla.

Kaz näkee keikassa tilaisuuden ja kokoaa yhteen joukon, jonka kanssa mahdottomasta tulisi mahdollista. Mukaan värvätään mestarikiipeilijä, hengeksikin kutsuttu Inej, tarkka-ampuja Jesper, rikkaan perheen karkulainen Wylan, sydämenpysäyttäjä-grisha Nina sekä kostonhimoinen vanki Matthias. Yksi lähtee mukaan vaaralliseen tehtävään rahan takia, toinen moraalin, katumuksen tai yksinomaan Kazin takia.

Korppien kehä on nopeatempoista ja jännittävää fantasiaa, jonka maailma on tuttu Grishaversumi-trilogiasta. Fantasiamaailma sekä sen hahmot ja heidän väliset jännitteet avautuvat lukijalle vähä vähältä, kun kirja etenee näkökulmia vaihdellen. Kirja on Paluu Grishaversumiin -duologian ensimmäinen osa.

Ahmi myös Grishaversumi-trilogian teokset sekä tv-sarja Varjo ja riipus, joka on luotu trilogian sekä Paluu Grishaversumiin -duologian pohjalta.

Lisää paksuja nuortenkirjoja:

Niklas Ahnberg: Poika joka käveli vetten päällä. Aula & Co.
Liz Braswell: Toinen tähti oikealla. Tammi.
Sally Green: Savuvarkaat-sarja. Gummerus.
Magdalena Hai: Royaumen aikakirjat -sarja. Otava.
Holly Jackson: Kiltin tytön murhaopas. Karisto.
Lasse Keso: Turjantaara: Kultainen solki. Juttutalo.
Ulpu-Maria Lehtinen: Kalmanperhon kutsu. S&S.
Sarah J. Maas: Throne of Glass -sarja. Gummerus.
Elina Pitkäkangas: Sang. WSOY.
Jenni Toivoniemi: Valtakausi. WSOY.