Sateenkaarinuoret

Jos vain kruunun saisin

Leah Johnson
Suomentanut: Leena Ojalatva
Karisto

Liz Lighty on täysin valmis jättämään pienen, yläluokkaisen kotikaupunkinsa taakseen ja aloittamaan uuden elämän Penningtonin eliittiyliopistossa. Yliopistoon pääsy vaatisi kuitenkin rahallista tukea, ja kun musiikkistipendi jääkin saamatta, Lizin suunnitelmat romuttuvat.

Pikkuveli Robbie keksii kuitenkin keinon, jolla unelma yliopistosta voisi toteutua: päättäjäistanssien kuningattarelle luvattu rahallinen stipendi kattaisi suuren osan lukukausimaksusta. Aiemmin matalaa profiilia pitäneen Lizin osallistuminen kilpailuun herättää hämmennystä ja mielenkiintoa, koska hän eroaa muista kilpailijoista monella tavalla: hän on musta, köyhä ja elää isovanhempiensa luona äidin kuoltua sirppisoluanemiaan.

Ja kaiken lisäksi Liz ihastuu samaista kuningattaren titteliä havittelevaan uuteen oppilaaseen, omalaatuiseen Mackiin, jonka hän tapaa ensimmäisessä ilmoittautumistilaisuudessa. Vaarantaako kilpakumppanin kanssa seurustelu mahdollisuuden voittaa kilpailu?

Jos vain kruunun saisin on suloinen, viihdyttävä ja sydäntä lämmittävä romanttinen komedia, joka tarttuu myös moniin tärkeisiin aiheisiin. Tarinan sävy on raikkaan toiveikas; unelmat voivat toteutua, jos vain on valmis tekemään töitä niiden eteen.

Lisää kirjoja sateenkaarinuorista:

Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk, Nicola Yoon: Blackout. Otava.
Siiri Enoranta: Maailmantyttäret. WSOY.
Sini Helminen: Hurme. Myllylahti.
Nina LaCour: Välimatkoja. Karisto.
Tittamari Marttinen: Sarjarakastuja. Avain.
Casey McQuiston: Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä. Tammi.
J. S. Meresmaa: Kunnes tapaamme taas. Karisto.
Alice Oseman: Heartstopper-sarja. Tammi.
Elina Pitkäkangas: Sang. WSOY.
Dess Terentjeva: Ihana. & Freestyle. WSOY.
Aiden Thomas: Hautausmaan pojat. Karisto.

Vinkin ja listauksen on tehnyt kesätyöntekijä Saima.