6. Kauhukirjoihin liittyviä tehtäviä

  1. Tehtäviä koko luokalle
  2. Henkilökuvia
  3. Siirrä tarina uuteen muotoon
  4. Runotehtävät
  5. Median rooli
  6. Kauhukirjoihin liittyviä tehtäviä
  7. Tapahtumista toimintaa
  8. Sanataidetehtäviä
  9. Lisää tehtäviä

Kauhukuunnelma/äänimaisema

Valitkaa ryhmässä kirjasta jokin pelottava kohta, jossa äänillä on suuri merkitys: esimerkiksi kohta, jossa joku kävelee ulkona (askeleet, ympäristön äänet), joku juoksee karkuun (askeleet, hengitys, ympäristön äänet), jotakuta ajetaan takaa tms. Suunnitelkaa, miten kerrotte kohdan äänien avulla ja miten toteutatte ääniefektit eli miten ja millä saatte synnytettyä tarvitsemanne äänet. Kohtaukseen voi sisältyä myös vuoropuhelua. Äänittäkää äänimaisema kirjalle tai tehkää kuunnelma ja kuunnelkaa se yhdessä luokassa.

Kerro kauhutarina

Kerro kummitusjuttu kaverillesi tai koko luokalle. Jos kaipaat inspiraatiota kauhutarinaasi, vieraile hautausmaalla ja etsi sieltä mahdollisimman vanhoja hautoja. Voit lainata nimen henkilöhahmollesi tai kirjoittaa, mitä valitsemallesi henkilölle tapahtui. Myös miljöönkuvausta voi harjoitella (pimeällä) hautausmaalla: kuvaile ympäristöä kaikilla aisteilla niin tarkasti kuin osaat. Lukuvinkki: tutustukaa Edgar Lee Mastersin klassikkoteokseen Spoon River antologia, jossa kuolleet kertovat haudan takaa havaintojaan ja kommenttejaan. Heikki Salon Kynsilehto perustuu samaan ideaan, mutta siinä puhujana ovat lemmikkien hautausmaalle haudatut.

Kauhujen muotinäytös

Kauhujen muotinäytöksessä esiintyvät tietysti lukemasi kauhukirjan henkilöt ja muut kauhukirjallisuudesta tutut hahmot. Suunnittele piirtämällä ja kirjoittamalla, miltä hahmot näyttävät: koristaako hiuksia hento ristilukinseitti syksyn muotiväreissä, ja kopisevatko jaloissa ihmissuden pääkallobuutsit? Vaatteita ja asusteita voi tietysti myös valmistaa itse ja pitää oikean, Halloween-henkisen muotinäytöksen kauhumusiikin säestämänä!

Kauhujen ilmoitustaulu

Millaisia ilmoituksia löytyy kauhukaupungin ilmoitustaululta? Myykö vampyyri sisäilmaongelmista kärsivän linnansa tai etsiikö zombi kämppistä sukuhautaan? Kuka järjestää juhlat tai tarvitsee töitä? Entä millaisia harrastuksia on tarjolla nuorille kummituksille? Kirjoittakaa ryhmässä ilmoituksia, jotka kiinnitätte seinälle. Jokainen voi sitten valita yhden ilmoituksen, johon kirjoittaa vastauksen. Haamu Kustannuksen Haamu-koulun tehtävät: haamukustannus.com/haamukoulu. Myös Mervi Heikkilän ja Anne Leinosen teos Kauhumaan kartta (Haamu Kustannus) sisältää runsaasti kauhukirjoihin liittyviä tehtäviä.