Taianomaisia seikkailuja

Sumupuiden kirja

Anja Portin
Kuvitus: Paula Mela
S&S

Keväällä Magda Mustalintu jäi yksin, kun hänen äitinsä ja koko kotinsa jäi maanvyörymän alle. Nyt olisi opeteltava selviytymään yksin. Magda lähtee koiransa Kastanjan kanssa pois Poppelilaaksosta, kohti vuoria ja niiden taakse, jossa kuuleman mukaan hänen tätinsä asuu. He kulkevat pitkin Usvavuoren rinnettä ja pian huomaavat joutuneensa tiheään sumuun. Siihen, josta äiti ja kaikki laaksossa ovat varoittaneet Magdaa niin kauan kuin hän muistaa.

Sumun keskeltä ilmestyy Alsvidir, joka vie Magdan turvaan sumun taakse, vuoren oikealle huipulle, jossa on valtavia puita ja asutusta. Eikä vain pientä kylää, vaan kokonainen kaupunki! Poppelilaaksossa asuvat ihmiset eivät tiedä Rihmalan kaupungista mitään, ja se on ollut tarkoituskin. Siellä nimittäin kasvaa harvinaisia sumupuita, joiden avulla ihmiset pystyvät elämään korkealla vuorella. Ihmiset ja sumupuut elävät harmonisessa yhteydessä toisiinsa ja huolehtivat toinen toisistaan.

Magda tutustuu Rihmalan kaupungin asukkaisiin ja ystävystyy erityisesti nuoren Havun kanssa. Rihmalassa useimmat ovat sitä mieltä, että kaupungin ja sumupuiden tulisi pysyä salassa muulta maailmalta, jotta ne pysyisivät turvassa. Ihmisillä on kuitenkin myös eriäviä mielipiteitä, kuten tärkeiden asioiden kohdalla usein sattuu olemaan. Eripuran keskellä huolta aiheuttaa myös huhut luvattomista hakkuista alempana vuorenrinteen metsissä.

Lisää taianomaisia seikkailuja:

B.B. Alston: Amari -sarja. Otava.
Tinka Baer ja Mari Kasurinen: Kohti tuntematonta. Teos.
Rob Biddulph: Pähkinä Jones -sarja. Kumma.
Lewis Carroll: Liisan seikkailut ihmemaassa. Hertta.
Jan Forsström ja Pauliina Mäkelä: Sydäntenmetsästäjät. Teos.
Vuokko Hurme ja Reetta Niemensivu: Värikkäät-sarja. S&S.
Helena Immonen: Jakov Korina -sarja. Kumma.
Anna James: Pages & kumppanit -sarja. HarperCollins.
Hannele Lampela: Talventaian tarinoita -sarja. Otava.
Reetta Niemelä ja Katri Kirkkopelto: Musta Kuu -sarja. Lasten Keskus.
Elina Rouhiainen: Nelimaan tarinat -sarja. Minerva.
Thomas Taylor: Aaveranta-sarja. WSOY.