Jännät paikat

Yöjuna

Karin Erlandsson & Peter Bergting
Suomentaja: Anu Koivunen
S&S

Yksitoistavuotias Danja matkustaa perheensä kanssa isoäidin luokse joulun viettoon. Isoäiti asuu junaradan varrella, vanhalla asemalla. Jokin isoäidissä tuntuu muuttuneen. Hän unohtelee asioita ja höpisee hopeisesta avaimesta, jota ei kuitenkaan löydy mistään. Isoäidin mukaan kaikki kuitenkin järjestyy, jos vain avain löytyy.

Sitten isoäiti katoaa. Seuraavana yönä Danja havahtuu kiskojen kolkkeeseen ja lähestyvän junan ääniin. Asemalle ilmestyy Yöjuna, jonka on määrä kuljettaa matkustajansa heidän etsimiensä ihmisten luo. Junassa ja toinen toistaan erikoisemmilla asemilla Danja kohtaa ihmisiä, joiden läheiset ovat hänen isoäitinsä tavoin kadonneet. Danja on päättänyt löytää avaimen, josta isoäiti puhui ennen katoamistaan. Seurakseen hän saa Konradin, joka etsii isäänsä.

Miten Yöjuna oikein toimii? Ja miten Danjan edesmennyt isoisä liittyy tähän kaikkeen? Lukijaa odottaa maaginen seikkailu, joka on jaettu  24 lukuun. Joulua odotellessa voi vaikka lukea yhden luvun joka päivä. Kirja sopii alakoululaisille ahmittavaksi tai yhdessä ääneen luettavaksi.

Lisää kirjoja, joissa on jänniä paikkoja:

Cantini, Barbara: Mortina-sarja. Tammi.
Dahl, Roald: Jali ja suklaatehdas. WSOY.
Franz, Eva: Osasto 23. S&S.
Hai, Magdalena: Neiti Kymenen ihmeellinen talo. Otava.
Kolu, Siri: Villitalo ja Villitalon valitsemat. Otava.
Lish, Mikki ja Ngai, Kelly: Taikuuden talo. Aula.
Ohlsson, Kristina: Lasilapset. WSOY.
Taylor, Thomas: Malamanteri ja Gargantis. WSOY.