Sarjakuvia koululaisille

Loputon talvi

Miila Westin
S&S

Maisema on yhä lumen peitossa, vaikka on jo kesäkuu. Eevi on isänsä kanssa kylässä mummin luona metsän keskellä. Eevi ja isä auttavat mummia askareissa ja käyvät yhdessä läpi ukin tavaroita.

Mummi antaa Eeville perintökaulakorun ja kehottaa pitämään sitä aina mukana. Ulkona Eevi tarkastelee korua tarkemmin ja yhtäkkiä näkee oudon olennon, joka säikähtää ja katoaa ilmaan muuttuen parveksi perhosia. Eevi lähtee etsimään olentoa ja kulkee syvemmälle metsään, jossa hän törmää useampaan olentoon. Käy ilmi, että he ovat viljakasvien ja muun sadon haltioita.

Eevi oppii, että metsässä asuu kaikenlaista metsän väkeä ja että kaikilla asioilla on henki: puilla, kivillä ja kukkuloilla. Pian Eevi ja haltiat Rongoteus, Pekko ja Ägräs tapaavat maahisen, Otson, jonka avulla he aloittavat vaarallisen matkan kohti Tuonelaa selvittääkseen mikä, tai kuka, on aiheuttanut jatkuvan talven.

Seikkailuntäyteisen sarjakuvan tarina ja hahmot pohjautuvat itämerensuomalaiseen myytistöön, jota esitellään tarkemmin kirjan lopussa. Loputon talvi aloittaa kolmiosaisen Myyttiset-sarjan.

Lisää sarjakuvia koululaisille:

Aaron Blabey: Hurja jengi -sarja. Into.
Carbone ja Gijé: Soittorasia 1. Pandorientin maailma. Story House Egmont.
Giovanni Di Gregorio ja Alessandro Barbucci: Sisarukset Grémillet -sarja. Story House Egmont.
Nathan Fairbairn ja Michele Assarasakorn: Kuonokamut-sarja. Otava.
Pauli Kallio ja Juliana Hyrri: Kalle ja Kaneli -sarja. Suuri kurpitsa.
Pauli Kallio ja Reetta Niemensivu: Lyhenevä kesä -sarja. Suuri Kurpitsa.
Mari Luoma: Romeo ja hirviöt -sarja. WSOY.
Dav Pilkey: Koiramies-sarja. Tammi.
Martin Widmark ja Helena Willis: Sarjakuvamysteerit: Lasse-Maijan etsivätoimisto. Tammi.