Mikä sinusta tulee isona?

Jos olisin pääministeri

Trygve Skaug
Kuvitus: Ella Okstad
Suomentanut: Iira Halttunen
Art House

Pääministerinä voi itse päättää monista asioista. Kirjassa Jos olisin pääministeri lapsi pohtii, mihin asioihin hän haluaisi pääministerinä vaikuttaa.

Maailmaa katsotaan lapsen näkökulmasta, ja sieltä voi huomata niin monenlaisia asioita. Pääministerinä lempikenkiä voisi käyttää joka päivä, kirjastot olisivat aina auki ja jokaisessa puussa olisi kiipeilyköysi. Autot eivät silloin saastuttaisi ilmaa ja merivesi söisi pois kaiken muovin. Aikuisten pitäisi tulla päiväkoteihin opettelemaan leikkimistä kerran kuussa.

Norjalainen kuvakirja esittää arkiset asiat lapsen silmin katsottuna. Katse siirtyy myös kuvituksessa nopeasti suurista asioita pieniin. Kirja kannustaa kaikkia ajatusleikkiin. Mitä tekisit, jos olisit pääministeri?

Lisää kuvakirjoja ammateista:

Andrea Beaty ja David Roberts: Roosa Ruuti, insinööri. Pii Pihlaja, tutkija. Mia Molina, maailmanparantaja. Antti Lehti, arkkitehti. Aula.
Tero Mielonen ja Mari Ahokoivu: Maailman tutkijat. URSA.
Sofia Rossi, Carlo Canepa ja Luca Poli: Muovinkalastaja ja muita tulevaisuuden ammatteja. Art House.
Shini Somara ja Nadja Sarell: Minusta tulee matemaatikko. Minusta tulee koodari. Minusta tulee tutkija. Minusta tulee insinööri. Mäkelä.