Klaanin vaeltajat
Klaanin korpit | Klaanin narrit | Klaanin ritarit | Klaanin tähystäjät | Klaanin vaeltajat |
Kaikki paketit sisältävät lisäksi seuraavat teokset
Timo Parvela, Björn Sortland: Kepler62 Kirja yksi: Kutsu. WSOY, 2015. kuv. Pasi Pitkänen
Suosikkitekijöiden uusi sarja alkaa! Be part of the story – Lähde mukaan hurjaan avaruusseikkailuun! Kuusiosainen avaruusseikkailu vie lukijan jännittävälle matkalle läpi avaruuden. Lapset ovat kuin uudisraivaajia saapuessaan Kepler-62:lle ja he joutuvat vaikeiden valintojen eteen. Päästäkseen mukaan matkalle, lasten tulee pelata läpi tietokonepeli Kepler-62. He kohtaavat avaruusolioita, sairautta ja lopulta totuuden valheiden takana. Kenet sinä pelastaisit?
Kirja yksi: Kutsu
13-vuotias Ari pitää huolta sairaasta veljestään Jonista. He elävät maailmassa, jossa luonnonvarat ovat huvenneet dramaattisesti. Vapaa-aikansa veljekset viettävät uuden Kepler-pelin parissa, joka on kaikkien huulilla, ja pääsevät niiden harvojen joukkoon, jotka ovat pelanneet sen läpi. Kukaan ei tiedä mitä pelin viimeisen tason loppuun suorittaneille tapahtuu, mutta siitä kulkee villejä huhuja. Kyseessä ei ehkä olekaan pelkkä peli, vaan kutsu. Mutta kuka on kutsuja ja minne se heidät vie?
Vuokko Hurme: Kiepaus. S&S, 2017.
Lenna Anderssen eli elämänsä kahdeksan ensimmäistä vuotta kaupungissa, jonka nimi oli Kardum, maailmassa, joka oli kääntynyt nurin päin. Siellä missä ennen oli taivas, oli nyt maa, ja missä piti olla maata jalkojen alla, olikin vain huikaiseva pudotus tyhjyyteen. Tapahtuma, jota kutsuttiin Kiepaukseksi, oli mullistanut kaiken. Ihmiset ovat kuitenkin oppineet pärjäämään ylösalaisessa maailmassaan, ja Lennan perheen elämä Kardumissa on oikeastaan juuri sopivan jännittävää ja mukavaa kunnes puhdas vesi alkaa loppua. Miten Lennan ja hänen perheensä, äidin, isän, pikkusiskon ja lemmikkikanan, käy? Uskaltavatko he lähteä etsimään tulevaisuuttaan toisesta maailmasta, joka ehkä on jossain heidän allaan, taivaalla?
Mauri Kunnas: Koiramäen Suomen historia. Otava, 2017.
Kunnaksen suurteos Seitsemän koiraveljeksen ja Koirien Kalevalan rinnalle. Ainutlaatuinen kuvakirja Suomen historian vaiheista 1500-luvulta 1800-luvulle. Mikael Agricola, Juhana Herttuan hovi Turun linnassa, nuijasota, noitavainot, Viaporin rakentaminen, isoviha ja Tapani Löfving, hatut ja myssyt. Mauri Kunnas nostaa esiin merkittäviä hetkiä ja henkilöitä, mutta myös hupaisia pieniä tarinoita ja tavallisia ihmisiä, joiden kautta piirtyy kuva Suomen historian moninaisista vaiheista. Kunnas jos kuka tuntee historian ja osaa herättää sen henkiin tavalla, josta nauttivat kaikki lukijat lapsista aikuisiin. Mauri Kunnaksen kirjoja on myyty kaikkiaan liki 10 miljoonaa!
Emilia Lehtinen, Laura Valojärvi: Prinsessa Wilhelmiina ja kohtalon lantti. WSOY, 2012. kuv. Laura Valojärvi
Kuka uskaltaa kohdata lohikäärmeen ja kenet prinsessa valitsee… Sen määrää kohtalon lantti! Heitä kruunaa ja klaavaa ja sukella mukaan hulvattomaan seikkailuun.
Tiesitkö, että kaikkein hurjimpia lohikäärmeiden kasvattajia ovat prinsessat? Vai miksi muuten joka toisen prinsessan tornia vartioisi oma suomuniska?
Itsepäinen prinsessa Wilhelmiina ihastuu tavalliseen poikaan, joka tykkää ostarilla lorvia ja kaivelee nenää ja korvia. Sepä ei sovi isä kuninkaan suunnitelmiin, joten hän kutsuu tanssiaisiin kolme nykyajan prinssiä: rokkistaran, huippu-urheilijan ja ydinfyysikon. Kuka uskaltaa kohdata lohikäärmeen ja kenet prinsessa valitsee… Sen määrää kohtalon lantti! Sinä saat heittää kruunaa ja klaavaa. Kirjassa on monta loppua, ja yksi niistä johtaa lohikäärmeen kitaan ja niljaiseen ruuansulatuslabyrinttiin – luvassa on siis monta huimaa tarinanmutkaa.
Sari Peltoniemi: Taivazalan joutsen. Tammi, 2016. kuv. Laura Haapamäki
Kuka Kielisen asukkaista on avaimenkantaja? Uuden, jännittävän Avaimenkantaja-triogian ensimmäinen osa. Mirandan, Veeran ja Olavin kesä huipentuu hurjaan seikkailuun, joka muuttaa heidän elämänsä ja käsityksensä niin Kielisestä kuin sen asukkaistakin: Kielisestä on ikiaikaisia yhteyksiä muihin maailmoihin ja kylässä asuu avaimenkantaja, joka voi liikkua maailmojen välillä. Eräänä elokuun päivänä Kielisen kylän taivaalle ilmestyi merkillinen lintuparvi. Tavallisten lintujen lisäksi siinä oli papukaijoja ja undulaatteja ja jopa merikotka. Parvi kuljetti mukanaan koria, jossa matkusti Opri koiriensa Fanelin ja Fonarin sekä taivaskissa Natalian kanssa. Opri oli tullut Taivazalasta Kieliseen etsimään poikaansa. Miranda alkaa ystäviensä Veeran ja Olavin kanssa selvittää, mikä Taivazala oikein on ja kuka on ryöstänyt Oprin pojan. Miksi hänet on ryöstetty Kieliseen? Ja mistä johtuu, että rehtori muuttuu yhä vihaisemmaksi ja sulkeutuu usein koulun tornikamariin? Mikä sairastuttaa Kielisen lapset?
Roope Lipasti: Viikinkisolmu. WSOY, 2015.
Sinä tiedät Vilja, mitä vihollisille tehdään. Linnavuoren Vilja, viikinkipoika Egil ja orvoksi jäänyt Pekko vetävässä historiallisessa seikkailussa, jossa punnitaan ystävyys ja rohkeus. Vilja asuu meren äärellä, suojatulla Linnavuorella, aikana jolloin viikingit vielä kyntivät maailman meriä. Kylään hyökkäävät viikingit jättävät jälkeensä haavoittuneen pojan, jonka Vilja ja hänen ystävänsä Pekko pelastavat. Egil on vihollinen, mutta voiko hän silti olla myös ystävä? Viikinkisolmu on jännittävään historialliseen aikaan sijoittuva seikkailukertomus, joka on myös tarina vihollisuudet ylittävästä ystävyydestä ja lasten viisaudesta.
Maijaliisa Dieckmann: Väläys pimeässä. 2010, BTJ
Napoleonin armeijan kapteeni Charles Barbier oli keksinyt ”yökirjoituksen”, jota voi lukea ilman valoa, vihollisen huomaamatta. Vuonna 1821 hän vieraili Pariisissa sokeain koululla esittelemässä menetelmäänsä. Se todettiin liian vaikeaksi arkikäyttöön, mutta neuvokas oppilas Louis Braille kehitteli siitä pistekirjoituksen, jota kovakurisen sokeain koulun pojat käyttivät aluksi öisin salakielenään. Louis Braillen tarinan rinnalla kulkee suomalaisen sokean Leo-pojan tarina – neljäsluokkalainen Leo opiskelee tavallisella koululuokalla, mutta lukee pistekirjoitusta ja kirjoittaa muistiinpanonsa erikoisnäppäimistöllä. Sokean maailma on kuvattu koskettavasti niin, että se avautuu noin kymmenvuotiaalle lukijalle.
Kirja sisältää pisteaakkoston.