Leikkiin innostavia ja mielikuvitusta ruokkivia tehtäviä

Lähde etsimään maailman mittavinta aarretta, ilmoittaudu etsiväkoulun peruskurssille tai esitä koskettava näytelmä. Tiedätkö minkä kannen alla voi olla piilossa runoja ja tarinoita? Tällä vinkkilistalla on tehtäviä esimerkiksi sellaiseen hetkeen, kun tuntuu, ettei ole mitään tekemistä.

Leikkiin innostavat ja mielikuvitusta ruokkivat kirjavinkit löydät täältä!

 

Kuvituskuva.Aarrekartta

Kaukaiselle aavikolle on haudattuna mittavan arvokas aarre. Löytääksesi aarteen tarvitset aarrekartan. Mikä aarre mahtaa olla?

Suunnittele oma aarrekarttasi. Valmiin karttapohjan löydät täältä!

Kuvituskuva.Arvoituksia

Millä on päässään vihreä hattu, mutta muuten se on makea ja punainen? Mikä nukkuu läpi talven lehtikasan alla? Keksitkö arvoituksiin vastaukset?

Sanalliset arvoitukset löydät täältä!

Ja lisää löydät täältä!

Kuvituskuva.Etsiväkoulu

Oletko aina halunnut tulla etsiväksi? Olet oikeassa paikassa, tervetuloa etsiväkouluun. Suorita alla olevat tehtävät niin ansaitset etsivädiplomin.

Etsiväjumppa 

Etsiväjumppa, joka lisää etsivän ketteryyttä sekä hiljaisen liikkumisen ja piiloutumisen taitoa.

Jumppaohjeet löydät täältä!

Labyrintti

Etsiväkoulun peruskurssilla harjoitellaan sormenjälkien tutkimista. Auta etsivää löytämään sormenjälki. Materiaalin tehtävään löydät täältä!

Väärennös

Leikkimuseon johtajalle on lähetetty näyttelyä varten kuva, jota hän kuitenkin epäilee väärennökseksi. Onko johtajan puheissa mitään perää? Onko kuvissa eroavaisuuksia? Tehtävän löydät täältä!

Jäljillä

Etsivän on hyvä osata päätellä esimerkiksi maasta löytyvien esineiden tai jälkien avulla, kuka tiellä on kulkenut. Osaatko päätellä pudonneiden tavaroiden ja jalanjälkien omistajan? Löydät tehtävän materiaalin täältä!
Harjoituksen jälkeen voit siirtyä etsimään jälkiä myös ulkoa.

Diplomi

Etsiväkoulun peruskurssilta valmistuneet saavat oman diplomin. Löydät diplomin täältä!
Onnea!

Kuvituskuva.Teatteriesitys

Suunnitelkaa yhdessä esitys, jonka sitten näyttelette. Esitys voi olla myös nukketeatteri.

Valmiin idean teatteriesitykseen löydät täältä!

Leikkilaatikko

Leikitäänkö piilosta tai rakennetaanko maja? Koristelkaa yhteinen leikkilaatikko. Piirtäkää tai kirjoittakaa sitten paperilapuille valmiiksi leikkejä, pelejä tai muuta tekemistä, jotka sitten sujautatte laatikkoon. Tylsinä hetkinä voitte nostaa yhden keksimistänne ideoista leikkilaatikosta.