Joulukalenteri 2020: Luukku 23

Suden hetki -kirja vieressään kynttilälyhty ja lumihiutaleen muotoisia joulukoristeita.Marika Maijala: Suden hetki. Etana editions.


SUSI SAA KUTSUN   

Aatonaattona Koiranen soitti Sudelle. 

“Haluaisitko tulla tänne viettämään jouluaattoa?” se kysyi.  

“Tietysti”, Susi ilahtui. Se ei ollut vielä koskaan käynyt Koirasen kotona.  

Susi alkoi heti leipoa, koska niin jouluna kuuluu tehdä. Se leipoi mantelipipareita, ruskeita pipareita ja vielä vähän lisää mantelipipareita. Oli jo myöhä kun Susi muisti lahjan. Se meni ateljeeseen ja yritti maalata jotain mutta nukahti väsyneenä sohvalle. Unessa se ei löytänyt Koirasen talolle, kaikki tiet veivät takaisin linnaan. 

Susi heräsi liian myöhään. Se löysi kaapista nutun, jossa oli vain yksi kahvitahra ja puki sen ylleen. Se kääri vanhan maalauksen joulupaperiin ja meni sitten keittiöön pakkaamaan piparit. Piparikori tassussa se kiiruhti matkaan.   

Kinoksissa oli työlästä kulkea. Pian Susi huomasi, että lahja oli unohtunut ateljeen pöydälle. Se palasi kiireesti linnaan. Ateljeen peilistä se näki, että korvat olivat takussa. Se etsi kamman, kampasi korvat ja juoksi sitten taas ulos.  

Susi oli jo perillä, kun se tajusi, että nyt piparikori oli jäänyt kotiin. Se paiskasi pihaportin auki. Sinisen talon ikkunoissa paloivat kynttilät. Ovi avautui ja Koiranen seisoi oviaukossa. 

“Onko jokin hullusti, miksi näytät niin vihaiselta”, Koiranen kysyi. 

“Enhän näytä”, Susi tiuskaisi. 

“Minä toin sinulle tämän”, se työnsi paketin Koiraselle.  

“Oletko maalannut minulle taulun”, Koiranen ihastui. “Tule sisään, etsitään sille heti paikka.” 

Susi ja Koiranen tutustuivat toisiinsa Marika Maijalan kuvakirjassa Suden hetki (Etana Editions 2020) 

Teksti: Marika Maijala