Kirja-alan edistämispalkinto LANU! -festivaalille

Suomen Messusäätiön rahoittama 15 000 euron kirja-alan edistämispalkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kirja-alan edistämispalkinto palkitsee tai avustaa kustannusalan saavutuksia, kirja-alaan liittyviä innovaatioita, kehittämishankkeita tai kaupallista menestystä.

LANU! -festivaali on ensimmäinen kotimainen lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu, valtakunnallisesti saavutettava virtuaalitapahtuma. Tapahtuma edistää lasten ja nuorten lukuharrastusta ja lisää kotimaisen lasten-, nuorten- ja nuorten aikuisten kirjallisuuden näkyvyyttä ja tunnettuutta. Festivaalin järjestää LANU ry.

LANU! -festivaali järjestetään siellä, missä lapset ja nuoret tavoitetaan tehokkaasti: YouTubessa ja Instagramissa. Festivaalien sivuilta saa ladattua veloituksetta opetuskäyttöön tehtäväpaketteja, jotka liittyvät festivaalin aiheisiin. Näitä materiaaleja tarjotaan opetuskäyttöön eri-ikäisille. Ohjelma on monipuolinen, kiinnostava ja eri-ikäiset ja -tasoiset lukijat huomioon ottava. Tapahtumasta saa paljon kirjavinkkejä ja se innostaa lapsia lukemaan enemmän. Festivaalilla tekstitaidot ja lukeminen nähdään laajasti: ohjelmassa huomioidaan niin romaanit, sarjakuvat, kuvitustaide kuin esimerkiksi spoken word ja pelitkin.

Palkinnonsaajan valitsi raati, johon kuuluivat johtaja Noora Alanne Media-alan tutkimussäätiöstä, kirjailija, taloustoimittaja ja Parnasso-lehden vastaava tuottaja Karo Hämäläinen, toimitusjohtaja Laura Karlsson Kirjakauppaliitosta, johtaja Sakari Laiho Suomen Kustannusyhdistyksestä,  liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Helsingin Messukeskuksesta sekä kirjastoammattilainen ja lukuaktivisti Henriika Tulivirta.

Lue lisää LANU! -festivaalista täältä.