Kiedo meidät tarinaan -kampanja 2.-8.11

Kuvituskuva.Suomen Vanhempainliiton Kiedo meidät tarinaan -lukukampanja järjestetään vuosittain miesten viikon yhteydessä. Kampanja huipentuu isänpäivään. Kampanjan tarkoitus on houkutella erityisesti isät ja miehet lukemaan lapsille. Tutkimusten mukaan lukevan miehen malli kannustaa erityisesti poikia lukuelämysten pariin.

Kampanja järjestetään tänä vuonna 2.-8.11.2020. Kannustamme isiä, isoisiä ja muita lasten parissa eläviä miehiä lukemaan lapsille kodeissa, ja terveysturvallisuuden salliessa päiväkodeissa, kirjastoissa tai muissa lapsille luontevissa ympäristöissä. Vanhempainliitto julkaisee kampanjaviikon aikana lukuintoa edistäviä viestejä mm. some-kanavissaan ja kannustaa miehiä jakamaan tunnelmia omista lasten kanssa vietetyistä lukuhetkistä tunnuksella #kiedomeidättarinaan.

Lue lisää kampanjasta Vanhempainliiton sivuilta.

Myös Lukemo haluaa kannustaa kaikkia lukemaan ääneen lapsille. Listasimme alle muutamia mukavia kirjoja, joista voi nauttia lapsen kanssa yhdessä esimerkiksi iltasadun merkeissä.

 

Emmi Jäkkö, Aleksis Salusjärvi, Alena Vyshemirskaia: Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille)

Kansikuva.Kirjassa on lyhyitä elämäkertoja 45 suomalaisesta miehestä piispa Mikael Agricolasta rap-artisti Palefaceen. Jokaisesta miehestä on myös suomalaisen taiteilijan tekemä muotokuva.

 

 

 

Hannele Lampela & Ninka Reittu: Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut

Kansikuva.Prinsessa Pikkiriikin kertomana vanhat sadut saavat uuden käänteen. Hänen mielestään monet sadut ovat varsin kummallisia, joten muun muassa Ruusunen, Pieni Punahilkka ja Hannu ja Kerttu saavat aivan uudenlaiset tulkinnat.

 

 

Martin Widmark, Helena Willis & Outi Menna: Jalkapallon arvoitus

Kansikuva.Vallilan edustusjoukkue kohtaa Aurinkoniityn joukkueen jokavuotisessa jalkapallo-ottelussa. Lasse ja Maija ovat katsomossa ja kun palkintopokaali katoaa, heidän on löydettävä syyllinen.

 

 

 

Jeanne Willis, Tony Ross, Raija Rintamäki: #Kultakutri

Kansikuva.Kultakutri tavoittelee suosiota somettamalla koko ajan niin kuvia kuin videoitakin. Kun kissavideot eivät enää naurata ketään, Kultakutri saa idean. Hän päättää murtautua läheiseen mökkiin ja kuvata tekonsa. Kultakutrin epäonneksi mökissä asuva karhuperhe tuleekin yllättäen paikalle…

 

Tatu Tiihonen: 5 minuutin iltasadut

Kansikuva.Ryhmä Hau seikkailee yhdeksässä tarinassa, joissa riittää vauhtia ja jännitystä. Pelastuspalvelu rientää niin lintujen kuin avaruusolentojenkin avuksi.

 

 

 

 

Artikkelin kirjoitti markkinointiviestinnän harjoittelija Sonja Mansikkamäki.