Uutta YA-fantasiaa

Suomea lohikäärmeille

Briitta Hepo-oja
Otava

Vaihtoehtoinen Suomi, 2020. Kuningaskunta on jakautunut kahtia. Etelässä asuu kuningasmielisiä ja pohjoista Botniaa asuttavat tasavaltalaiset ja noidat. Raha päätyy aina aatelisten taskuun eikä köyhällä kansalla ole varaa edes kunnon nettiliittymään tai kotihaltioille uhrattavaan ruokaan.

Helsinkiläinen Tim saa 18-vuotissyntymäpäivänään pienen ja itsepäisen lohikäärmeen, joka aiheuttaa enemmän harmia kuin hyötyä. Se vie Timin kuitenkin sattuman kautta ritarisukuun kuuluvan Lynxin luo ja Tim tuntee oikeaa iloa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Lynx puolestaan miettii, mitä hän elämältään haluaa. Ainakin kasvava kiinnostus noitia ja noituutta kohtaan on täysin epäsopivaa ritarille.

Nuorten orastavaa rakkautta varjostaa sekä tasavaltamielisten terrorismi että lupaukset, joita Lynx on antanut liian huolettomasti. Ritaria kun sitoo maaginen ritarikoodi ja lupauksen rikkomisesta rangaistaan ankarasti. Pian Tim ja Lynx huomaavat olevansa nappuloita poliittisessa pelissä, jossa armoa ei tunneta eikä kehenkään voi luottaa.

Lisää uutta YA-fantasiaa:

Adeyemi Tomi: Veren ja luun lapset. Otava.
Enoranta Siiri: Tuhatkuolevan kirous. WSOY.
Green Sally: Savuvarkaat. Gummerus.
Hai Magdalena: Kolmas sisar. Otava.
Pitkäkangas Elina: Kuura-sarja. Myllylahti.
Roth Veronica: Kohtalot. Otava.
Rouhiainen Elina: Väki-sarja. Tammi.
Salama Annukka: Faunoidit-sarja. WSOY.
Turtschaninoff Maria: Punaisen luostarin kronikoita -sarja. Tammi.
Waris Helena: Konetrilogia-sarja. Otava.
Vik Erika: Kaksosauringot-sarja. Gummerus.