Uusia helppolukuisia kirjoja

Mortina ja ällöttävä serkku

Barbara Cantini
Suomentaja: Katariina Heilala
Tammi

Mortina ja ällöttävä serkku on Mortina-sarjan toinen osa. Ensimmäisessä osassa, Mortina – Kuoliaaksinaurattava juttu, tutustutaan Mortinaan, joka on lähestulkoon tavallinen tyttö. Jos nyt ei ota huomioon hänen harmaanvihreään vivahtavaa kalmankalpeaa ihoaan, pallomaisia silmiään tai erityistaitoa, jonka ansiosta hän pystyy halutessaan irrottamaan ruumiinosiaan. Kuten ehkä jo arvasitte, Mortina on siis Zombityttö.

Hän elää yhdessä Tuoni-tätinsä kanssa Villa Tuonelassa. Mortinalla on suuri haave. Hän haluaisi ystävystyä lähikylän lasten kanssa. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä silloin he paljastuisivat kylässä asuville ihmisille. Mortina kuulee lasten puhuvan päivästä, jolloin kaikki naamioituvat joksikin kamalaksi: nimittäin Halloweenista. Silloin Mortina saa loistavan idean.

Sarjan toisessa osassa Mortina on tylsistynyt ja kaipaa seuraa kotiinsa Villa Tuonelaan. Vieno-tädistäkään ei ole seuranpitäjäksi, koska hän on innostunut kasveista ja aivan erityisesti erikoisesta rupattelumuratista, jolle puhuu päivät pitkät. Kun Villa Tuonelan ovikello vihdoin soi, seisoo oven takana Mortinan serkku Aldalbert. Mortina ei kylläkään muista ikinä kuulleensa koko serkusta ja kaiken lisäksi tämä vaikuttaa melko ikävystyttävältä.

Pian Adalbertin tulon jälkeen ovikello alkaa soida yhä tiuhempaan tahtiin ja oven taakse ilmestyy kylän lapsia mystinen kutsukortti kädessään. Kutsu on Tuoni-tädiltä, jota ei yhtäkkiä löydykään enää mistään. Mitä on oikein tekeillä?

Lisää uusia helppolukuisia kirjoja:

Horst, Jørn Lier: Operaatio kesäsaari. Otava.
Jalo Merja ja Jalo Marvi: Aksu etsii kotia. Unelmakoirat-sarja. Karisto.
Jalo Merja ja Jalo Marvi: Onnenkepparit-sarja. WSOY.
Kanto Anneli: Häntähoiva ja pätkä. Karisto.
Lehtinen Nora: Ainon ja Matiaksen jännittävä syksy. Pieni Karhu.
Lipasti, Roope ja Oksanen Harri: Lätkä-Lauri ja kaukalon kovis. WSOY.
Noronen Paula: Yökoulu ja hirveä hammaskeiju. Tammi.
Paretskoi Jyri ja Bast Terese: Aino, Onni ja höpsähtänyt ope. Karisto.
Widmark Martin: Rakkausarvoitus. Tammi.
Wickström Mika ja Ahokoivu Mari: Totti ja saksipotku. WSOY.