Lukemo on avautunut

Lukemo-logo

Lastenkirjainstituutin lasten- ja nuortenkirjauutuuksia esittelevä portaali avautui 3.6. osoitteessa lukemo.fi. Lukemoon pyritään saamaan kaikki Suomessa julkaistu lasten- ja nuortenkirjallisuus, alkaen vuonna 2018 julkaistuista kirjoista. Lukemo on osa Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa Lastenkirjat esiin! -hanketta, jossa edistetään lasten- ja nuortenkirjallisuuden saavutettavuutta.

Lukemo rakennettiin tarpeesta koota yhteen ja nähtäville lasten- ja nuortenkirjallisuuden koko kirjo. Missään muualla kaikki uutuuskirjat eivät ole yhdessä paikassa esillä. Lukemo on Lastenkirjainstituutin vastaus kysymykseen: Miten löytää sopiva kirja? Lukutaidon heiketessä on olennaista saattaa yhteen lukija ja juuri se kirja, joka sytyttää lukukipinän.

Sivustolla on hakutoimintoja, joilla saa esiin valikoiman lasten- tai nuortenkirjauutuuksia. Hakua helpottamaan on valmiita ryhmityksiä muun muassa lajin, aiheen ja teeman pohjalta. Kirjojen kannet ovat nähtävillä, ja sisällöstä on tiivistelmä. Lukemoa voivat käyttää niin lapset kuin nuoretkin sekä heille lukemista etsivät aikuiset. Lukemoon tuleva oheismateriaali tarjoaa erilaisia väyliä kirjojen maailmaan ja kokoaa yhteen alan toimijat. Materiaaleja voi käyttää lukuharrastuksen syventämiseen tai vaikka oppitunnilla. Lukemoon on koottu kirjalistoja, joissa teemojen ympärille on koottu myös aiemmin julkaistuja lasten- ja nuortenkirjoja.

Tervetuloa tutustumaan!

Palautetta Lukemosta voi lähettää osoitteeseen lukemo(a)lastenkirjainstituutti.fi