Kirjalitta ja Kiedo meidät tarinaan!

Isänpäiväviikolla tapahtuu! Tampereella järjestetään lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta. Valtakunnallinen Kiedo meidät tarinaan -kampanja haastaa isät lukemaan lapsille.

Kirjalittaa vietetään 4.-10.11.2019 teemalla Kirjalitta liikuttaa! Kirjalitta 2019 nostaa esiin  liikunta-, urheilu- ja peliaiheista lastenkirjallisuutta ja pohtii, miten tarinat ja liikkuminen yhdistyvät toisiinsa. Festivaaliviikon ohjelmaan kuuluu tuttuun tapaan kirjailija- ja asiantuntijavierailuja, sanataidepajoja ja esityksiä, Nuoret kirjoittavat kaupunkia -tekstinäyttely, Kirjalitan koululaispäivä Metsossa, Kirjaviisaat–kirjatietokilpailu, Nuortenkirja nyt! -seminaari sekä Kirjalitan päätapahtuma Kulttuuritalo Laikussa ja Lastenkulttuurikeskus Rullassa la 9.11.

Festivaalin järjestävät Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä yhdessä tamperelaisten ja valtakunnallisten kirja- ja lastenkulttuuritoimijoiden kanssa.

Tutustu ohjelmaan: Kirjalitta liikuttaa! 2019

 

 

Kiedo Meidät tarinaan -viikon ohjemistoon kuuluvat mm. lukumummien- ja vaarien sekä huippu-urheilijoiden lukulähetykset.

Lukumummit ja -vaarit: Tarinoita lasten oikeuksista
Lukumummit ja -vaarit lukevat kirjoja lasten oikeuksista esimerkiksi luotettavaan ja turvalliseen aikuiseen, rauhaan, ystäviin, seikkailuihin ja mielikuvitusmaailmaan.
Luvassa on rakastettuja lukutuokioita joka arkiaamu klo 9.00 suorana lähetyksenä ja myöhemmin tallenteena!

Lukulähetykset voit katsoa osoitteessa: https://lukumummitjavaarit.fi/toiminta/oheistoiminta/lukuviikko/

Tartu tarinaan: Huippu-urheilijat lukevan miehen mallia näyttämässä
Miltä tuntuisi, jos koripalloilija Lauri Markkanen, jääkiekkoilija Olli Määttä, Joonas Nättinen tai Juuso Vainio tai Pikku Kakkosen juontaja Tuomo Rannankari lukisi sinulle aamu- tai iltasadun? Kohta tiedät, sillä Tartu tarinaan -hanke julkaisee isänpäiväviikolla 4.–10. marraskuuta 2019 viisi lukulähetystä, jossa lukijoina on tunnettuja suomalaisia miehiä.

Lukulähetyksien ensiesitykset Facebook-tapahtumasivulla alla annettuina ajankohtina.
Jälkikäteen lukulähetykset löytää tallenteena myös osoitteesta tartutarinaan.fi