9789510442036

Neropatin päiväkirja: Tähtiainesta

Jeff Kinney

224 sivua
WSOY
2021

#urheilu #koripallo

Vinkkaaja: Emmelina, 14 vuotta

Tähtiainesta on hauska ja nopeasti luettava kirja. Kirjassa on paljon huvittavia sarjakuvamaisia kuvia. Tapahtumien tahti on vauhdikasta ja lukijalle ei ehdi tulla tylsää hetkeä kertaakaan.

Kirjan päähenkilö Greg Heffley ja urheilu eivät ole koskaan sopinut yhteen. Greg on itsekeskeinen ja yrittää viettää mahdollisemman rentoa elämää TV:n ääressä.

Gregin koulun liikuntapäivä lähestyy ja kaikki muuttuvat urheiluhulluiksi. Jopa siivoojat ja keittiötädit vaativat olla mukana kilpailuissa. Palkkiona voittajille on vapaapäivä. Gregin joukkue on surkea ja häviää, mutta hän ei piittaa siitä sen kummemmin, koska lopuksi ihan kaikki saavat vapaapäivän koulusta.

Kaikki puhe liikunnasta ja kilpailusta saa Gregin äidin innostumaan. Hän muistelee lämmöllä aikoja, kun hän oli mukana koulun tyttöjen koripallojoukkueessa. Greg ja hänen äitinsä sopivat, että jos Greg osallistuu koripallojoukkueiden karsintoihin muttei pääse joukkueeseen äiti jättää hänet rauhaan. Ongelma ratkaistu, Greg ajattelee. Hänen tarvitsee vain pelata sen verran huonosti karsinnoissa, että valmentajat eivät edes harkitse hänen valitsemistaan.

Gregin epäonneksi joukkueista pudotetuista muodostetaankin oma joukkue. Hänellä on nyt edessään kokonainen koripallokausi mahdollisimman huonossa joukkueessa. Miten joukkueelle käy? Selviääkö Greg tulevasta kaudesta kunnialla?