978-952-355-059-9

Naakkamestari

J.S. Meresmaa

125 sivua
Reuna
2020

#ulkopuolisuus #arvoitus #historia #selkokirja

Vinkkaaja: Lastenkirjainstituutin kesätyöntekijä Saima, 16 vuotta

Raju polio ajoi Ennin vanhemmat pois tyttärensä luota ja pyyhki lopulta muistotkin Ennin mielestä. Nyt Enni tekee töitä herra Lundanille ja saa vastineeksi asua perheen verstaassa. Elämä ei ole helppoa, ja Enni tuntee itsensä ulkopuoliseksi ja yksinäiseksi, siitä pitää huolen Lundanien tytär Senja.

Eräänä päivänä Enni löytää maasta haavoittuneen naakan, jonka hän päättää pelastaa. Naakka kuitenkin kuolee ja katoaa jättäen jälkeensä vain valkoisen sulan. Muutaman päivän kuluttua Enni saa salaperäisen viestin, joka käynnistää jännittävän tapahtumaketjun.

Steampunk-henkinen kirja yhdistää omaperäisesti fantasian ja tieteiskirjallisuuden piirteitä 1900-luvun Tampereeseen ja tehdastyöläisten elämään. Vähäeleinen, napakka ja nopeatempoinen tarina käsittelee yksilön tarvetta kuulua joukkoon ja johdattaa lukijan tehdasmiljöön ytimeen höyrykoneiden jyskeeseen.

Kirja sopii sellaisille lukijoille, jotka pitävät historiasta, koneista tai maanläheisestä fantasiasta. Tai niille, jotka kaipaavat jotain yllättävää ja erilaista.