9789510483275

Kesä, jolloin minusta tuli kaunis

Jenny Han

234 sivua
WSOY
2022

#rakkaus #ihastus #ystävät #perhesuhteet

Vinkkaaja: TET-harjoittelija Elisa, 15, Lielahden koulu.

16 vuotta täyttävä Belly viettää kesälomaansa Cousins Beachissa äitinsä ja tämän parhaan ystävän perheensä kanssa, niin kuin joka kesä. Bellyn mielestä kaikki taianomainen ja hauska tapahtuu aina kesäisin.

Veljekset Jeremiah ja Conrad, jotka Belly on tuntenut aina, ovat kuin omia veljiä hänelle, sekä myös joskus pieniä ihastuksia, mutta tänä kesänä kaikki muuttuu, kun Belly niin sanotusti ”puhkeaa kukkaan”. Herää ihastuksia ja paljon draamaa tapahtuu kolmikon välillä. Ikävä tuska kuitenkin kohtaa koko perhettä.

Kirjassa kuvaillaan aika paljon Bellyn tunteita ja ajatuksia, sekä siinä myös hypitään Bellyn eri ikien välillä Cousins Beachissa.

Mitä Bellyn ja Conradin välillä tapahtuu? Tapahtuuko Bellyllä molempien veljesten välillä jotain? Onko Bellyllä kenties muita kesäromansseja?

”Kun katselin häntä tarjoilemassa sitkeitä kananmunia ja esittämässä, ettei olisi allapäin, mietin mielessäni: Rakastan tuota poikaa ikuisesti.”

Suosittelisin tätä kirjaa kaikille nuorille, jotka pitävät rakkaudesta ja sen välisestä jännityksestä, sekä varsinkin heille, jotka pitävät myös kesästä.

*lainaus sivulta 205.