978-951-0-48636-8

Freestyle

Dess Terentjeva

166 sivua
WSOY
2023

#katutanssi #aseksuaalisuus #ystävyys

Vinkkaaja: Lastenkirjainstituutin kesätyöntekijä Veera, 16 vuotta

Kai ja Mandi ovat erottamaton tanssijakaksikko. He ovat tanssineet yhdessä niin kauan kuin muistavat ja heidän arkensa pyörii katutanssin ympärillä. Kaksikon ystävyys alkaa horjua, kun Mandi ihastuu koulunsa tanssityttöön. Muutos ystävyydessä, sekä mahdollinen yksin jääminen alkavat pelottaa Kaita, kun hän itse tunne vetoa muihin. Näiden ajatusten päässä käyminen saa Kain turtumaan, eikä tanssi enää tunnukaan pakokeinolta arjesta, juuri kun hänen pitäisi harjoitella pysyäkseen muun ryhmän tahdissa. Oman lokeron löytäminen ja hyväksyminen on Kaille vaikeaa, mutta se on välttämätöntä hänelle itselleen ja ystävyydelle Mandin kanssa.

Freestyle on säeromaani, joka kertoo itsensä ja elämän muutosten hyväksymisestä tanssiharrastuksen ohella. Se kuvaa älykkäästi tanssikuvioita, ystävyyden vuoristorataa ja aseksuaalisuutta nuoren ajatusmaailmasta. Kirja käsittelee kauniisti myös rakkauden monimuotoisuutta ja tuo ilmi, ettei kaiken rakkauden tarvitse olla romanttista.

Freestylestä voi löytää vertaistukea, sekä uusia näkökulmia identiteetin muodostamiseen ja rakkauden eri muotoihin, mutta se on samalla kiinnostava lukukokemus erityisesti itseään etsiville ja tanssista kiinnostuneille nuorille.