Da_vinci_koodi

Da Vinci -koodi

Dan Brown
Suomentaja: Pirkko Biström

464 sivua
Suuri suomalainen kirjakerho
2004

#jännitys #arvoitukset #salaisuudet #salaseurat #symbolit

Vinkkaaja: Veronika, 15 vuotta, Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulu

Mikä on salaisuus, jonka paljastumista mahtava Vatikaani pelkää eniten?

Taidemuseo Louvren intendentti Jacques Saunière murhataan yhtenä iltana, eikä Ranskan poliisi tiedä, mitä merkki ruumiin rinnassa tarkoittaa. Paikalle kutsutaan Robert Langdon, symbologian professori, joka oli juuri sinä iltana pitämässä luentoa pariisissa. Pahaa-aavistamaton Langdon luulee, että käynti olisi lyhyt, mutta se vie hänet pitkälle pakoreissulle Ranskan poliisilta. Matkan varrelta löytyy esimerkiksi kryptologi Sophie Neveu, seitsiläinen pankki, salaseuroja ja kristinuskon suurin salaisuus.

Da Vinci-koodi on kirja, jossa sukelletaan menneen maailman saloihin. Kirjassa seikkaillaan erilaisissa kulttuurikohteissa ja kirjan jännittävän lukuelämyksen lisäksi kirjasta oppii paljon kiinnostavia juttuja. Itse pidin paljon kirjan hahmoista ja kirjan tunnelmasta, sillä se oli nerokas. Tämä kirja oli niin hyvä, että se sai minut lukemaan kaikki muutkin Dan Brownin kirjat, enkä sitä koskaan katunut. Kirja sopii hyvin siis tiedonjanoisille ihmisille, jotka haluavat yllättyä ja valaistua.

Da Vinci-koodi on aikamme suurimpia teoksia. Se mullisti maailmaa ja sain Dan Brownin Timesin 100-vaikutusvaltaisimman ihmisen listalle. Itse asiassa Paavi itse kutsui Da Vinci-koodin julkaisun jälkeen kirjan kirjoittajan Dan Brownin Vatikaaniin ihan vain että saisi moittia häntä kirjan kirjoittamisesta ja siitä, kuinka tämä kirja on loukkaus kristinuskolle. Kirja siis jakaa mielipiteitä paljon, mutta jokainen voi päättää omansa kirjan luettuaan.

Voin vakuuttaa, että tämän kirjan lukemista ei moni tule katumaan.