Perusjuttu -podcast

Perusjuttu on äänitarinoista koostettu podcast-sarja, jossa tamperelaiset nuoret kertovat omakohtaisista kokemuksistaan ja ajatuksistaan, jokainen tyylillään. Sarja on tallennettu kaupungin nuorisokeskuksissa syksyn 2021 ja alkutalven 2022 aikana osana Etsivää lukutaitotyötä nuorten parissa: sanataidekasvattajien residenssitoiminta nuorisokeskuksissa -hanketta, jonka toteuttivat Sanataideyhdistys Yöstäjä ry., Lastenkirjainstituutti ja Tampereen kaupungin nuorisopalvelut. Lue lisää hankkeesta täältä.

Siirry kuuntelemaan jaksoa klikkaamalla sen nimeä!

Se maaginen tunne, kun heti ensimmäinen suudelma vie jalat alta ja sydämet mukanaan. Rohkea ja vilpitön tarina rakkaudesta ja sen mutkaisesta matkasta kohti vakiintumista.

Lava dynamiittia

Humoristinen tosielämän tunnustus siitä, miten salakavalasti kofeiiniriippuvuus kehittyy. Lava dynamiittia voi räjäyttää makunystyrät niin, ettei aikaan ennen nestemäisen energian vetämistä ole paluuta.

Sateenkaaren sävyjä

Meitä on moneksi ja jokaisesta löytyy useampia sävyjä kuin miltä ennakko-oletusten valossa saattaa näyttää. Mielipiteet voivat erottaa, mutta ihmisyys yhdistää.

Älä ihastu peittoon

Kun suhteet menee solmuun, on feikkinimetkin vaarassa sekaantua. Kokemusasiantuntija kertoo, miksei ikinä kannata ihastua kaverin poikaystävän parhaaseen kaveriin.

Mystinen yhteys

Sydänystävyys on syvempää kuin se mitä ääneen sanotaan, ja vaikka selvännäkijää itseään saattaa olla vaikea yllättää, voi enneunien näkemisestä olla sitäkin enemmän etua kavereille.

Elämä voi muuttua hetkessä

Koskaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Rohkea tositarina käänteentekevästä hetkestä ja siitä, miten odottamatta arkisen elämän määritelmät voivat muuttua.

Kielien kirjo/ja

Kirjojen kautta avautuu sujuva kulku sekä vieraisiin kulttuureihin, että omaan äidinkieleen ja kirjoittamiseen. Mikä kirja kannattaisi lukea? Ja kannattaako kaikkia kieliä opiskella?

Haastattelussa MC Kupari

Haastateltavana Tampereen Annalasta kohti isompia areenoja ponnistava räppäri, MC Kupari.

Läväreit ja pränkkeij

Ne joihin voi luottaa, kestää sekä lävärit että pränkit. Aitoa tekstiä kaveriporukalta, jota lapsuuden hiekkalaatikon ja peruskoulussa jaettujen iskujen lisäksi yhdistävät äijien suorat puheet ja viikkoja väsätty händsheik.

Kysy mikä on

Joskus kavereiden mielialaa on vaikea tulkita ja siksi omista tunteista on paras puhua avoimesti. Hyvä ystävä kysyy, kuuntelee ja kulkee vierellä.

Usko ja omantunnonvapaus

Millaista on elää vanhoillislestadiolaisena nuorena yhteiskunnassa, jossa oma uskonnollinen vakaumus ja enemmistökulttuurin perusoletukset poikkeavat toisistaan?

 

Jaksot ovat kuunneltavissa myös Spotifysta! Klikkaa tästä päästäksesi jaksojen pariin Spotifyssa.