Lukuhaaste – hauskat lukubingot

Tartu lukuhaasteeseen! Lukubingo kutsuu tarttumaan kirjaan toisin

Oletko koskaan kokeillut lukubingoa? Lastenkirjainstituutti järjestää syyskuusta joulukuuhun 2019 kestävän lukuhaasteen. Haasteessa luetaan kirjoja ja täytetään bingoa. Joka kuukausi avautuu hauskat omat lukubingot lapsille ja nuorille. Myös aikuisille on lukuteko-bingo.

Osallistuminen
Haasteessa on omat bingot lapsille, nuorille ja aikuisille. Haasteeseen voi osallistua itsenäisesti tai tiiminä. Bingoruudukkoja täytetään lukemalla niihin sopivia kirjoja tai tekemällä ruudukon tehtäviä. Kirjat ovat vapaavalintaisia, ja sopivia kirjoja voi hakea esimerkiksi Lukemon hakupalvelusta. Uudet lasten ja nuorten bingot ilmestyvät sivuille kuukausittain vuoden 2019 loppuun saakka. Aikuisille on koko haastekaudeksi yksi bingo sekä kuukausittainen ekstrahaaste. Osallistumisen voi aloittaa missä vaiheessa tahansa. Bingolappuja ei tarvitse palauttaa mihinkään. Osallistumalla kirjapalkintojen arvontaan saat uuden bingon suoraan sähköpostiisi. Voitte jakaa haasteesta kuvia somessa #lukuhaaste ja #lukemo. Tervetuloa mukaan!

 

Osallistu arvontaan

Tulosta lukuhaasteen juliste

Lapset

1. Lukubingo lapset: koulu

2. Lukubingo lapset: kauhu

3. Lukubingo lapset: ilmasto

Nuoret

1. Lukubingo nuoret: koulu

2. Lukubingo nuoret: kauhu

3. Lukubingo nuoret: ilmasto

Aikuiset

Lukutekobingo

  • Lisähaaste 1:Lokakuun lukuteko on oman kirjahyllyn esittely somessa. Voit ottaa kuvan, kertoa millaisia tai kuinka paljon kirjoja se sisältää, tai vaikka minkä kokoinen hyllysi on. Tehdään lukuharrastus näkyväksi!
    #lukuhaaste #lukemo #lukuliike
  • Lisähaaste 2: Kierrätä kirja!Onko hyllyssäsi kirjoja tyhjän panttina? Mitä jos antaisit jo lukemasi kirjan ystävälle?  Yksi vaihtoehto on viedä kirja jonkun onnekkaan löydettäväksi lähikirjaston kirjankierrätyspisteeseen tai bookcrossing-hyllyyn. Jos kierrätyshyllyjä ei löydy paikkakunnaltasi, voit perustaa oman vapaamuotoisen kierrätyshyllyn vaikkapa työpaikalle! Lastenkirjoja voi lahjoittaa esimerkiksi päiväkoteihin, ja myös jotkin kahvilat saattavat ottaa vastaan kirjoja asiakkaiden selattavaksi.

    Mikäli kirja ei kerta kaikkiaan löydä lukijaa, sen voi kierrättää esimerkiksi askartelumateriaalina. Ja jos niikseen tulee, muistathan lajitella kirjan ekologisesti: kannet sekajätteeseen ja sisäsivut paperinkeräykseen.

Lukuhaasteen toteuttaa Lastenkirjainstituutti osana Lastenkirjat esiin! -hanketta, jota rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto.

Kevään 2019 lukuhaasteen bingot ovat osoittessa lukuliikekoulussa.fi/lukuhaaste