978-951-1-31321-2

Nevermoor – Morriganin koetukset

Jessica Townsend
Suomentaja: Jaana Kapari-Jatta

368 sivua
Otava
2018

#fantasia #kiroukset #ystävyys #yliluonnollisetvoimat

Vinkkaaja: Esko, 12 vuotta, Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulu

Mahtavaa fantasiaa lapsille ja nuorille

Morrigan Korppi on kirottu, tai ainakin kaikki sanovat niin. Kun ehtoo koittaa ja Morriganin pitäisi kuolla, mystinen (ja hauska) Jupiter Punainen (jolla on punainen parta. Haa!) saapuu noutamaan Morriganin Nevermoorin kaupunkiin. Siellä Morrigan kohtaa uskomattomia asioita. Morrigan majoittuu Jupiterin omistamaan Hotelli Deukalioniin ja tapaa siellä magnifikatti Fenestran ja muut hotellin iloiset työntekijät.

Kun Nevermoorin Meineikas seura kutsuu Morriganin koetuksiinsa, hän tapaa uusia ystäviä. Mutta onnistuuko Morrigan päihittämään kaikki neljä koetusta ja pääsemään seuran jäseneksi? No, vastaus on se, että lue kirja, niin se selviää!

Nevermoor – Morriganin koetukset on Jessica Townsendin kirjoittama lasten ja nuorten fantasiakirja, joka sijoittuu Nevermoorin kaupunkiin. Kirja on erittäin koukuttava, ja siitä on ilmestynyt kaksi jatko-osaa. Ne ovat Nevermoor – Meinioseppä ja Nevermoor – Onttorokko. Suosittelen kirjasarjaa 9-14 vuotiaille, koska kirja pitää vahvasti otteessaan myös vanhempia lukijoita. Lukemisen iloa!