978-951-0-44202-9

Neropatin päiväkirja 15: Syvässä päässä

Jeff Kinney

217 sivua
WSOY
2020

#huumori #helppolukuinen #kommellukset

Vinkkaaja: Miiku, 12 vuotta

Päähenkilön nimi on Greg Heffley. Kirjassa esiintyy myös Gregin veli Rodric, hänen äitinsä ja hänen isänsä ja sitten vielä Manny.

Kun Greg lähtee perheineen matkailuautoreissulle. Toiveissa on kaikkien aikojen kesäloma. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan ja perhe päätyy leirintäalueelle, joka ei ole niin paratiisimainen, kuin ensisilmäykseltä vaikutti. Tilanne näyttää Heffleyn perheen kannalta huolestuttavalta, kun alkaa sataa kuin saavista kaatamalla ja vedenpinta nousee. Kun luet kirjan, saat selville, miten Heffleyn perheen loman suhteen käy.

Kirja herätti minussa jännitystä ja kiinnostusta kirjasarjaa kohtaan. Pidin kirjasta koska siinä on pitkäksi aikaa nautintoa ja jännitystä. Minun mielestäni kirja sopii 8-14 – vuotiaille ja sellaisille jotka pitävät kirjoista.

 

Vinkkaaja: Venla, 13 vuotta

Neropatin päiväkirjat ovat Jeff Kinneyn kirjoittamia sarjakuvaromaaneja. Ne ovat huumorillisia ja vauhdikkaita.

Otin kirjakseni kolmanneksi uusimman Syvässä päässä, joka kertoo siitä, kun kirjan päähenkilö Greg Heffley lähtee perheensä kanssa matkailuautoreissulle, joka näytti unelmamatkalta mutta ei sitä sitten ehkä ollutkaan. Gregin perheeseen kuuluu äiti, isä, Isoveli Rodrick sekä pikkuveli Manny. Hänen paras kaveri Rowley on myös paljon mukana kirjoissa.

Pidin kirjasta koska se oli yksi hauskimmista Neropatin päiväkirjoista ja siinä oli mielenkiintoisia sanoja niin kuin yleensäkin Kinneyn kirjoissa on. Pidän myös Kinneyn tekstin “fontista” koska se on niin kuin itse kirjoitettua, joten sitä on mukava lukea.

Suosittelen kirjaa niille, jotka eivät tykkää niin “totisista” kirjoista ja haluavat hauskaa ja helppoa luettavaa.

 

Vinkkaaja: Viljami, 12 vuotta

Kirjan päähenkilö on Greg Heffley. Hänen perheeseensä kuuluu äiti, isä, pikkuveli ja isoveli. Hänen paras kaveri on Rowley.

Greg lähti perheen kanssa matkailuautoreissulle, toiveissa on kaikkien aikojen kesäloma. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan, ja perhe päättyy leirintäalueelle, joka ei olekaan niin paratiisimainen loma.

Kirja oli hauska. Kirja sopii melkein kaiken ikäisille. Pidin kirjasta koska siinä oli hauskoja tapahtumia ja hurjia seikkailuja.

Kirjailija on Jeff Kinney. Hän on kirjoittanut noin 26 kirjaa. Minun mielestäni Neropatin päiväkirja on yksi parhaimmista kirjasarjoista mitä olen lukenut. Neropatin päiväkirja on todella hyvä kirjasarja ja suosittelen sitä kaikille! Jeff Kinney on 52-vuotias. Jeff Kinney on yhdysvaltalainen sarjakuvantekijä, joka on luonut Neropatin päiväkirja -nimisen kirjasarjan. Kinney syntyi ja kasvoi Fort Washingtonissa Marylandissa. Hän pääsi Marylandin yliopiston College Parkiin 1990-luvulla. Jeff Kinney syntyi 19. helmikuuta vuonna 1971.