978-951-31-7876-5

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Uimahallin arvoitus

Martin Widmark ja Helena Willis

91 sivua
Tammi
2014

#arvoitus #ystävyys #helppolukuinen

Vinkkaaja: Emma, 12 vuotta

Kirjailija on Martin Widmark, kirjassa on 91 sivua. Kirjan päähenkilöt ovat Lasse ja Maija. He ovat nuoria, älykkäitä ja todella avuliaita

Vallilan uimahallilla järjestetään tapahtuma, jossa on mahdollisuus suorittaa uintimerkki. Tapahtumassa vierailee myös kuuluisa Riku Kotka, joka on uimahyppääjä. Uimahyppyesityksen aikana tapahtuu jotain outoa. Tavaroita alkaa katoilemaan ja joku selvätikin yrittää sabotoida tilaisuutta. Lasse ja Maija saavat jälleen arvoituksen ratkaistavaksi. Tapahtuma on vaikea ratkaista, sillä epäiltyjä on monta. Epäiltyjä ovat joulupukin naamarissa esiintyvä kummallinen uimari, itse Riku Kotka, epäilyttävästi käyttäytyvä uimavalvoja Katja ja Raina Anttonen kaupunginhotellin vastaanottovirkailija. Tämä asia selviää sinulle, kun luet kirjan.

Kirja oli mielestäni todella hyvä, koska se oli jännittävä ja helppolukuinen. Suosittelisin kirjaa sellaiselle, joka tykkää jännityksestä ja uinnista tai jopa harrastaa uintia! Sarjasta on tehty myös 13 osaa, joista muutama on Timanttien arvoitus, Hotellin arvoitus ja Sahramin arvoitus.