978-951-1-20726-9

Hopeaevä

Charlie Higson

336 sivua
Otava
2006

#seikkailu #jännitys

Vinkkaaja: Kaapo, 12 vuotta

Hänen nimensä on Bond. James Bond.

“Ennen kuin nimestä tuli legenda. Ennen kuin pojasta kasvoi mies. Tapaa James Bond. Hopeaeväjärven musta vesi syrjäisen linnan ympärillä kätkee kauhean salaisuuden. Yhden miehen pohjaton vallanjano ja outo pakkomielle uhkaavat koko ihmiskuntaa.”

Tuhoisaa suunnitelmaa vastaan nousee eräs nuori poika. Hänen nimensä on James Bond. Kirjassa rymistelee nuori Bond, “Red” Kelly, Wilder Lawless, Wilderin hevonen Martin, George Hellebore ja hänen upporikas hullu isänsä lordi Hellebore.

Yhdessä vaiheessa kirjaa James ja Red lähtevät retkelle Hopeaeväjärvelle etsimään kadonnutta Alfieta. Hopeaeväjärvellä on lordi Helleboren linna, jota James ja Red lähtivät tutkimaan. He löytävät ison puun, joka kurkotti yhteen linnan avonaiseen ikkunaan. Red ei aluksi uskaltanut kiivetä puuhun, mutta ylitti itsensä. Kun Red pääsi puoleenväliin puuta James varoittaa Redin alla olevassa heikosta oksasta. Yhtäkkiä kuulu rusahdus ja oksa nytkähtää eteenpäin. He ovat noin viiden metrin korkeudessa ja oksa katkeaa. Red yrittää hapuilla oksia ruhjeilla olevilla käsillä kiitäessään alas. Kuuluu tömähdys, kun Red rysähti maahan. James kysyy, sattuiko ja Red vastaa, ei muuten paitsi jalka taitaa olla poikki. Lordi Hellebore juonii jotain linnassaan tiedemiesten kanssa, mutta sen saat selville lukemalla kirjan. Kirjan loppu on samaan aikaan onnellinen ja surullinen.

Suosittelen kirjaa nuorille ja koukuttavista kirjoista tykkääville. Hopeaevä on kirjasarjan ensimmäinen osa.