Säeromaaneja ja runoja nuorille

Freestyle

Dess Terentjeva
WSOY

Kai ja Mandi ovat erottamattomat. Parhaat ystävät, ovat olleet jo lapsesta saakka. Nykyään he ovat tanssin ja tanssi-Vansien yhdistämät sisarukset.

Tanssiessa ei ole muuta kuin musiikki ja rytmi. Se, miten keho tietää liikkua musiikin tahtiin. Miten tanssitunnin jälkeen keuhkot ovat täynnä ilmaa ja olo on rentoutunut, hyvä. Tanssisalin ulkopuolella kaikki ei ole niin yksinkertaista.

Mandi tietää kuka on, ja on varma siitä mitä tekee ja mitä haluaa. Vaikeaa näyttää olevan ainoastaan se, että Mandi ihastuu helposti eri tyttöihin, mutta ei uskalla tehdä aloitetta, koska pelkää vaikuttavan liian päällekäyvältä.

Kai on jo pidempään miettinyt seksuaalisuuttaan. Kaikki tuntuu nyt varmalta, mutta miten elää omaa elämäänsä välittämättä muiden mielipiteistä ja ennakkoluuloista? Samalla Kai pelkää sitä, että menettää Mandin kun tämä alkaa seurustella. Kain päässä pyörivät ajatukset, huolet ja murheet näkyvät myös tanssilattialla. Musiikki ei vie samalla tavalla mennessään, liikkeet ovat myöhässä eikä varmuutta löydy. Väsyttää.

Epävarmuus vie tilaa kaikkialla. Voiko kisaryhmään edes haaveilla pääsevänsä, jos ei jaksa nousta ylös sängystä? Mistä löytää jälleen ilo tanssiin ja elämään. Tanssiin eli elämään.

Freestyle on säeromaani, joka kertoo nuoruudesta, tanssista ja ystävyydestä.

Lisää säeromaaneja ja runoja:

Elizabeh Acevedo: Maata jalkojen alle. Karisto.
Sarah Crossan: Kuunnousu. S&S.
J.S. Meresmaa: Dodo-trilogia. Myllylahti.
Veera Milja: Supersalainen tyttöpäiväkirja. Tammi.
Aura Nurmi: Leijonapatsailla. Otava.
Sanna Pelliccioni: Haikuja räjähtäville sydämille. S&S.
Jason Reynolds: Minuutin mittainen ikuisuus. Otava.
Veera Salmi: Olin niinku aurinko paistais. Otava.
Hanna van der Steen: Punapipoinen poika. Kvaliti.
Dess Terentjeva: Ihana. WSOY.
Jacqueline Woodson: Ruskea tyttö unelmoi. S&S.
Sanni Ylimartimo: Pimeässä hohtavat tähdet. Karisto.