Harry Potterin jalanjäljillä

Talventaian tarinoita : Lumikuningattaren lumous

Hannele Lampela
Otava

Talventaian tarinoita: Lumikuningattaren lumous avaa uuden sarjan, joka kertoo Talventaiasta – paikasta, jossa tarinat heräävät eloon. 

12-vuotiaan Gretan ja hänen pikkuveljensä Kain perhe muuttaa joka vuosi vauhdilla. Tuntuu kuin äiti ja isä etsisivät onnea uusista taloista. Öisin Gretaa pelottaa, sillä äkkipikaisen isän ja äidin riidat kantautuvat lastenkin korviin.

Eräänä yönä Gretan maailma muuttuu täysin. Talvi on tullut keskelle kesää ja hänen pikkuveljensä Kai on kadonnut. Pahinta on, että vanhemmat ovat kuin Kaita ei olisi koskaan ollutkaan. Selvittäessään pikkuveljensä kohtaloa Greta päätyy vaatekaapin kautta sadunomaiseen Talventaikaan ja kokelaaksi Tarinankertojain kiltaan, kolme viikon mittaiseen koulutusohjelmaan. Taikakoulussa opiskellaan kaikenlaisia tarinankerrontaan liittyviä asioita, kuten pahistiikkaa ja luonnonvoimien alkeita.

Gretan tehtävänä on pelastaa Kai julman Lumikuningattaren tunteet kylmettävästä lumouksesta. Ennen kuin Greta voi pelastaa Kain, hänen on opittava kertomaan oma tarinansa. Jännittävä Lumikuningatar-satuun perustuva tarina, johon Harry Potter -fanien ja kaikkien muidenkin kannattaa tutustua!

Lisää samankaltaisia kirjoja:

Colfer, Eoin: Fowlin kaksoset. WSOY.
Cowell, Cressida: Taikuuden aika -sarja. Otava.
Everest D. D.: Archie Greene -sarja. Art House.
Hai, Magdalena: Neiti Kymenen ihmeellinen talo. Otava.
Heikkilä Mervi: Aijalin saaren tarut -sarja. Karisto.
Hunter Erin: Soturikissat -sarja. Art House.
Riordan Rick: Percy Jackson -sarja. Otava.
Rylander Chris: Eeppisten epäonnistumisten sarja -sarja. Jalava.
Taylor, Thomas: Malamanteri ja Gargantis. WSOY.
Townsend Jessica: Nevermoor-sarja. Otava.