Vuoden 2021 Lasten LukuVarkaus -palkinto Agnes ja unien avain -kirjalle

Kuvituskuva.Vuoden 2021 Lasten LukuVarkaus -palkinnon voittaja on Tuutikki Tolosen kirja Agnes ja unien avain (WSOY). Voittajakirja julkistettiin Varkauden kirjastossa Vekara-Varkaus-festivaalin yhteydessä keskiviikkona 16. kesäkuuta. 3.500 euron palkinnosta päätti Varkauden alakouluja edustava 3.6.-luokkalaisista koostuva lapsiraati.

Agnes ja unien avain on maagisella realismilla höystetty mysteeritarina alakouluikäisille. Teoksen on kuvittanut Kati Vuorento. Agnes-sarjasta on julkaistu tänä vuonna myös toinen osa Agnes ja huvilan salaisuus.

Tuutikki Tolonen (s. 1975) on Helsingissä asuva lastenkirjailija ja sanataideopettaja. Tolosen kirjoja on myyty 29 kielialueelle. Agnes ja unien avain on hänen 16. kirjansa.

Vuonna 2021 Lasten LukuVarkaus -palkinnosta kisasivat Tuutikki Tolosen kirjan lisäksi Vuokko Hurmeen Värikkäät, Tiukun salaisuus (kuvitus Reetta Niemensivu, S&S), Minna Levolan Tylsä elämäni (Karisto), Kaisa Paaston Anni kaverinkesyttäjä (kuvitus Mari Ahokoivu, Tammi), Sari Peltoniemen Täältä minä karkaan (RanRan-kustannus) sekä Anja Portinin Radio Popov (kuvitus Miila Westin, S&S).

Lasten LukuVarkaus –palkinto jaettiin 21. kerran. Kirjallisuuspalkinnon perustivat vuonna 2001 Stora Enso Oyj sekä Varkauden kaupunki. Palkinto jaetaan vuosittain Suomessa ja suomen kielellä julkaistulle lastenromaanille.

Lue lisää palkinnosta.