Väinö Linnan jäljillä -kirjoituskilpailu ja paneelikeskustelu

Kilpailun juliste.Väinö Linnan jäljillä – miten minusta tuli minä? on kirjoituskilpailu tamperelaisille yläkoululaisille. Kilpailun järjestävät Lasten Tampere ry, Lastenkirjainstituutti ja Työväenmuseo Werstas. Kilpailuaikaa on jatkettu 26.2.2021 saakka.

Kuinka elämänkokemukset, suvun vaiheet ja elämänpiiri vaikuttavat ihmisen valintoihin? Väinö Linna tuli 18-vuotiaana Tampereelle töihin Finlaysonin puuvillatehtaalle. Hänen elämänpolulleen sattui myös kaksi sotaa, talvi- ja jatkosota. Hänestä tuli kirjailija.

Millainen on ollut sinun, vanhempiesi, isovanhempiesi ja vielä aikaisempien sukupolvien polku Tampereelle?  Valitse henkilö ja näkökulma ja kirjoita hänen elämänpolultaan – vaikkapa käänteentekevästä hetkestä. Lähtökohtana voi olla myös Väinö Linna tai joku hänen teostensa henkilöistä, joista joku voisi kirjoittaa lukijalle. Kuviteltu saa sekoittua todellisuuteen.

Kilpailutekstien alkukarsinnan tekee kilpailutyöryhmä. Voittajan valitsevaan loppuraatiin kuuluvat teatterinjohtaja Panu Raipia, kirjailija Panu Rajala ja museolehtori Hanna Yli-Hinkkala. Kilpailun suojelijana toimii Väinö Linnan tytär Sinikka Palomäki.

Parhaat tekstit palkitaan raha- ja kulttuuripalkinnoilla.

Kirjoituskilpailuun liittyvä paneelikeskustelu löytyy Tampereen Mediakoulun koulutuskanavalta.

Paneelikeskustelu on rakennettu tukemaan ja avaamaan näkökulmaa Miten minusta tuli minä -kirjoituskilpailuun – kuinka kokemukset elämän vaiheet ja elämänpiiri vaikuttavat ihmisen valintoihin.

Paneelissa puhutaan siitä, mitä tiedetään Linnan vaiheista Finlaysonin tehtaalla ja siitä edelleen sodanjälkeisinä vuosina työpäivien jälkeiseen kirjoittamiseen sekä miten hänen tehtaanaikaiset työtoverinsa sen ajan muistavat.

Lisätietoa, kilpailuohjeet ja lisämateriaali opettajille.