Uutisten viikko kouluissa ja päiväkodeissa 31.1.-4.2.2022

Kuvituskuva.
Vuoden 2022 Uutisten viikkoa vietetään 31.1.-4.1.2022. Viikko kannustaa niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin perehtymään oman kotikuntansa uutismedioiden tarjontaan. Kampanja painottaa paikallisuuden merkitystä kaikille alueen asukkaille, yrityksille ja paikallisyhteisöjen toimijoille. Keskeiset näkökulmat liittyvät luotettavaan paikallisjournalismiin, kotiseutuidentiteetin vahvistamiseen ja inklusiivisuuteen: ketään ei jätetä ulkopuolelle.

Uutismedian liiton sivuilta löytyy mediakasvatuksellisia oppimateriaaleja eri ikäryhmille. Kaikki materiaalit voit ladata tai tulostaa.

Tutustu mediakasvatusmateriaaleihin täällä.

Lue lisää Uutisten viikosta.

Uutisten viikolla esimerkiksi Aamulehdessä julkaistaan lasten ja nuorten kirjoituksia. ”Mikä ilahduttaa, mikä harmittaa? Onko sinulla parannusehdotus johonkin pieneen tai suureen asiaan? Mistä ajankohtaisesta tai yleisesti kiinnostavasta aiheesta sinä haluaisit kirjoittaa mielipidekirjoituksen?” Aamulehti kannustaa koululaisia kirjoittamaan mielipiteensä lehteen. Kirjoitukset lähetetään sähköpostilla osoitteeseen al.mielipiteet@aamulehti.fi.

Lue tarkemmat ohjeet Aamulehdestä.