Tirlittan-palkinto 2023 Katri Tapolalle

Kuva Katri Tapolasta.
Kuva: OmidStudio/Es-haq Jalili

Vuoden 2023 Tirlittan-palkinto on myönnetty kirjailija Katri Tapolalle. Suomen Kirjailijaliiton jakama palkinto myönnetään tunnustuksena kirjailijan tähänastisesta tuotannosta sekä työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi. Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa.

Katri Tapola on rakastettu kuvakirjojen sekä satujen kirjoittaja, jonka panos suomalaiseen lastenkirjakulttuuriin tunnustetaan huomattavaksi. Tapola on kirjoittanut lasten-, nuorten- ja aikuisten romaaneja sekä kuvakirjoja ja lyhytproosaa, yhteensä liki 40 teosta.

Tapola tunnetaan monipuolisena sanataidetta ohjaavana ja kirjoittavana taiteilijana sekä aktivistina. Hän on tehnyt väsymättä ihmisoikeuksia puolustavaa ruohonjuuritason työtä turvapaikanhakijoiden parissa. Tapolan kansainvälinen työ ulottuu myös toimimiseen IBBY:ssä (The International Board on Books for Young People).

Tirlittan-palkinto myönnetään tunnustuksena kirjailijan tähänastisesta tuotannosta, tai uudistavasta, yllättävästä tai muuten merkittävästä lasten- ja nuortenkirjasta. Palkintoa on jaettu vuodesta 1993 lähtien.

Lue lisää palkinnosta ja vuoden 2023 palkintoperusteista.