Tietokirjaviikko 23.8.-29.8.2021

 

Suomen tietokirjailijat ry:n logo.
Kuva: Suomen tietokirjailijat ry.

Tietokirjaviikkoa vietetään maanantaista sunnuntaihin 23.8.-29.8.2021. Viikon aikana järjestetään runsaasti maksutonta tietokirjaohjelmaa, jota voi seurata verkossa.

Tietokirjaviikon päätapahtuma on virtuaalinen tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI, joka järjestetään 25.─26.8.2021. Teemana on tänä vuonna Poikkeus. Tapahtuman kaikkia ohjelmia voi seurata maksutta verkosta. Ohjelmat myös tallennetaan.

Tietokirjafestivaalilla kuullaan paneelikeskusteluja ja haastatteluja mm. elämästä poikkeusvaltioissa, poikkeusyksilöistä elämäkerroissa, pandemian olemuksesta, naisten roolista historiankirjoituksessa, esseiden ja true crimen suosiosta sekä lähimatkailusta.

Tapahtuman järjestää Suomen tietokirjailijat ry yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen, Kirjakauppaliiton, Tieteellisten seurain valtuuskunnan, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan sekä Tietokirjallisuuden edistämiskeskuksen kanssa.

Sunnuntaina 29.8. vietetään osana Tietokirjaviikkoa valtakunnallista Lue tietokirjaa! -päivää, joka kannustaa kaikkia viettämään lukuhetken tai useamman tietokirjallisuuden parissa.

Lukemoon on koottu kirjavinkkejä lasten ja nuorten tietokirjoista. Niistä löydät kiinnostavaa lukemista Tietokirjaviikon lukuhetkiin!

Se on fakta! Tietokirjoja nuorille -vinkkilista.

Uusia lasten tietokirjoja -vinkkilista.

 

Lue lisää Tietokirjaviikosta.

Lue lisää Tietokirja.fi -tapahtumasta.

Lue tietokirjaa! -tapahtuma Facebookissa.