Tietokirjafanit ja Lasten omat kirjapäivät

Tietokirjafanit-tapahtuman mainoskuva.Tietokirjafanit on lasten oma tiedetapahtuma, joka järjestetään Pukstaavissa Sastamalassa 28.-29.6.2024.

Tapahtuma tuo Suomalaisen kirjan museoon kuusi suosittua tietokirjailijaa hauskoine työpajoineen. Työpajoissa opitaan uutta ja tehdään käsillä – eriaiheisista pajoista jokainen löytää mieluisaa ja kiinnostavaa puuhaa! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lue lisää tapahtumasta ja katso koko ohjelma.

Samaan aikaan Sastamalassa vietetään Vanhan kirjallisuuden päiviä, joiden osana järjestetään myös Lasten omat kirjapäivät! Tapahtumassa lastenkirjailija Vuokko Hurme paljastaa ihan outoja ja tosi vanhoja juhlatapoja ja Lastenmusiikkiyhtye Orffit ilahduttaa Sivuääniä-konsertilla. Pukstaavin ja Lasten kirjapäivien tapahtumapaikan Sylvään koulun väliä voi kulkea näppärästi Zetorikyydillä.

Tutustu ohjelmaan.

Tietokirjafanit on Tiedekeskus Heurekan hanke, joka kasvattaa lasten ja nuorten lukuintoa ja tiedepääomaa tietokirjailijavierailujen avulla.​ Hyvin kirjoitetut, kiinnostavasti kuvitetut ja tutkittua tietoa sisältävät suomalaiset tietokirjat innostavat koululaisia lukemiseen ja faktatiedon äärelle.

Hankkeen rahoittaa Alfred Kordelinin säätiön Suuret kulttuurihankkeet. Vuosina 2024–2025 hanke vie kirjastoihin, tiedekeskuksiin ja kirja-alan tapahtumiin kaikkiaan 50 tietokirjailijavierailua. Mukana seuraa mm. Tee oma tietokirja -työpaja, jossa lapset saavat tehdä omasta aiheestaan pienen kirjasen tietokirjan malliin. Samalla opitaan mm. millainen on tietokirjan rakenne ja miksi tietokirja tarjoaa somea punnitumpaa sisältöä.