Tieto-Lauri-palkinto 2022 Laura Ertimon ja Mari Ahokoivun lasten tietokirjalle

Kuvituskuva.Laura Ertimon ja Mari Ahokoivun lasten tietokirja Aika matka! Lotta, Kasper ja luontokadon arvoitus (Into) on saanut vuoden 2022 Tieto-Lauri-palkinnon. Palkinnon jakaa Lauri Jäntin säätiö ja se on arvoltaan 15 000 euroa. Palkinto jaetaan joka kolmas vuosi tunnustuksena ansiokkaan suomenkielisen lasten tai nuorten tietokirjan tekijälle.

Aika matka! Lotta, Kasper ja luontokadon arvoitus on tietokirja luonnon monimuotoisuuden merkityksestä ja pelastamisesta. Kirjassa kuvataan etenkin ihmisen aiheuttamaa luontokatoa ja annetaan vinkkejä siihen, miten jokainen voi omalta osaltaan suojella luontoa.

Palkintoperusteista: ”Nykylapset ja -nuoret kasvavat maailmanlaajuisten ekologisten kriisien maailmassa. Se asettaa tietokirjallisuudelle suuren haasteen: on kerrottava helppotajuisesti monimutkaisista ilmiöistä ja tarjottava lukijoille tietoon perustuvaa toivoa siitä, että vaikeatkin kriisit voidaan ratkaista. Ertimo ja Ahokoivu ovat menestyksellisesti tarttuneet tähän haasteeseen.

Ahokoivun ilahduttava sarjakuvamuotoinen kuvitustyyli yhdistyy luovasti ja onnistuneesti Ertimon monitieteiseen asiantuntemukseen. Erillisiltä näyttävät asiat punotaan värikkäillä sivuilla ilmavasti yhteen. Jokainen aukeama avaa mahdollisuuksia jatkokeskusteluihin vanhemman ja lapsen välillä. Teos tarjoaa paljon uutta, tutkimukseen pohjaavaa tietoa myös aikuiselle lukijalle.”

Lue lisää palkinnosta.