Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaali 22.–26.3.2023

Tampere Kuplii -tapahtuman banneri.Hyvän mielen sarjakuvafestivaali Tampere Kuplii järjestetään tänä vuonna 22.-26.2023 Tampereella. Festivaaliohjelmaa on luvassa keskiviikosta sunnuntaihin!

Arkipäivinä ohjelma järjestetään eri paikoissa ympäri kaupunkia, mukaan lukien Lastenkirjainstituutti, pääkirjasto Metso ja Tampereen Yliopisto. Tampere Kupliin päätapahtumapaikkana on Tampere-talo, jossa on suurin osa viikonlopun ohjelmasta. Ohjelmassa on muun muassa esitelmiä, haastatteluita, työpajoja, paneeleita ja tietenkin cosplaykilpailu. Osaa ohjelmista voi seurata myös verkossa.

Festivaalin kunniavieraita ovat Kamala luonto -sarjakuvan tekijät Jarkko Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen sekä Keniassa syntynyt ja Tanskassa asuva Søren Glosimodt Mosdal.

Festivaalin yhteydessä jaetaan Sarjakuva-Finlandia -palkinto, joka myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuvateoksesta. Palkinto on tärkeä tunnustus suomalaisille sarjakuvataiteilijoille ja sitä on jaettu vuodesta 2007 lähtien.

Lue lisää Tampere Kuplii -festivaalista ja Sarjakuva-Finlandia -palkinnosta.