Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaali 20.-24.3.2024

Tampere Kuplii -banneri.Sarjakuvafestivaali Tampere Kuplii järjestetään 20.–24.3.2024 Tampereella. Festivaaliohjelmaa on luvassa keskiviikosta sunnuntaihin!

Arkipäivinä ohjelma järjestetään eri paikoissa ympäri kaupunkia, mukaan lukien Lastenkirjainstituutti, pääkirjasto Metso ja Tampereen Yliopisto. Tampere Kupliin päätapahtumapaikkana on Tampere-talo, jossa suurin osa viikonlopun ohjelmasta tapahtuu. Ohjelmassa on muun muassa esitelmiä, haastatteluita, työpajoja, paneeleita ja tietenkin cosplaykilpailu.

Tänä vuonna festivaalin kunniavieraita ovat suomalaisen sarjakuvan työn sankari Jorma ”Jope” Pitkänen, palkittu somerolais-helsinkiläinen animaatio- ja sarjakuvataiteilija, pilapiirtäjä, kuvittaja ja galleristi Heikki Paakkanen sekä vuonna 2020 Sontaa -sarjakuva-albumilla Sarjakuva-Finlandia-palkinnon voittanut sarjakuvataiteilija Ulla Donner.

Festivaalin yhteydessä jaetaan Sarjakuva-Finlandia -palkinto, joka myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuvateoksesta. Palkinto on tärkeä tunnustus suomalaisille sarjakuvataiteilijoille ja sitä on jaettu vuodesta 2007 lähtien.

Lue lisää Tampere Kuplii -festivaalista ja Sarjakuva-Finlandia -palkinnosta.