Suomalainen lastenkirjallisuus ja -kuvitustaide näkyy maailmalla

Kuvassa Timo Parvelan kirjoja.Suomalainen lastenkirjallisuus ja -kuvitustaide on näkynyt lähiaikoina maailmalla palkintoehdokkuuksien ja voittojen myötä.

Kirjailija Timo Parvela on valittu kuuden ehdokkaan joukkoon kilpailemaan kansainvälisestä Hans Christian Andersen -palkinnosta.

Hans Christian Andersen -palkinto on yksi korkeimmista kansainvälisistä tunnustuksista lastenkirjojen tekijöille. Kansainvälisen lastenkirjajärjestö IBBY:n joka toinen vuosi jaettavat Hans Christian Andersen -palkinnot kirjailijalle ja kuvittajalle myönnetään elinikäisistä saavutuksista lastenkirjallisuuden saralla. Kirjailijoiden ja kuvittajien koko tuotanto otetaan huomioon. Tähän mennessä Tove Jansson on ainoa suomalainen, joka on vastaanottanut palkinnon.

Lue IBBY Finlandin suomenkielinen tiedote Timo Parvelan ehdokkuudesta täältä.

Kuvassa Marika Maijalan ja Sari Airolan kirjat.Kuvittaja-kirjailijoiden Sari Airolan Voi Viivi! (Etana Editions 2023) ja Marika Maijalan Taikurinkukka (Etana Editions 2022) kuvakirjojen kuvitukset valittiin Bolognan lastenkirjamessujen 58. Illustrators -näyttelyyn 3 520 osallistujan joukosta.

Bolognan lastenkirjamessujen yhteydessä järjestettävä Illustrators -näyttely keskittyy kuvitusalan viimeisimpiin trendeihin. Näyttely esittelee laajan valikoiman taiteilijoita eri maista ja tarjoaa nuorille nouseville kyvyille konkreettisia ammatillisia mahdollisuuksia. Tänä vuonna näyttelyssä on mukana 79 taiteilijaa 31 maasta ja alueelta ympäri maailmaa.

Lue lisää Bolognan kirjamessujen Illustrators -näyttelystä täältä (englanniksi).