Runokuu järjestetään 20.-30.8.

Vuoden 2020 Runokuu-festivaalin banneri.

Kirjallisuusfestivaali Runokuu järjestetään 20.-30.8.2020 sekä fyysisinä tapahtumina että verkossa. Runokuun tapahtumat striimataan, joten niitä pääsee seuraamaan myös etänä. Tapahtumia järjestetään Helsingissä muun muassa Oodissa ja Tiivistämöllä.

Runokuun teemana on tänä vuonna sähkö. Ohjelmistoon kuuluu monipuolisesti näyttelyitä, keskusteluja, iltaklubeja ja kaupunkitilaan levittyviä tapahtumia. Festivaalin sähkö-teemaan linkittyvät muun muassa poikkitaiteellisuus ja jännitteet eri taiteenlajien välillä.

Lue lisää Runokuu-festivaalista.

Lasten Runokuu Kulttuurikeskus Stoassa

Kulttuurikeskus Stoassa on luvassa monipuolista lastenohjelmaa, muun muassa Lasten Runokuun, Vantaan sanataidekoulun ja Sarjakuvakeskuksen tuottamia sanataidepajoja sekä monipuolisia esityksiä. Lisätietoja ohjelmasta on tulossa elokuussa.

Lue lisää Lasten Runokuusta.

Runoaarteenmetsästystä lapsille

Runoaarteenmetsästyksessä tutustutaan runouteen toiminnallisten menetelmien avulla ja seikkailutaiteen keinoja hyödyntäen. Tuokiossa etsitään kirjastoon piilotettua runoaarretta, tulkitaan yhdessä runoja sekä päästään luomaan myös omia runoja.

Runoaarteenmetsästystä järjestetään maanantaina 24.8., tiistaina 25.8. ja perjantaina 28.8. klo 18-19 sekä lauantaina 29.8. klo 11-12. Järjestäjänä Oodi.

Lue lisää Runoaarteenmetsästyksestä.

Mun tarina -lavarunoustyöpajat nuorille

Lukukeskus järjestää osana Runokuun ohjelmaa kaksi työpajaa nuorille. Aura Nurmen luovan kirjoittamisen työpajoissa lähestytään kirjoittamista kynnyksettömien ja inspiroivien tekstiharjoitteiden kautta, omaa tyyliä ja ääntä kuunnellen. Työpajoissa uusia tekstejä sekä kirjoitetaan että luetaan toisille ääneen kritiikittömässä ja onnistumiseen kannustavassa ilmapiirissä. Työpajat kestävät 2 x 45 min.

25.8. järjestettävä tilaisuus on avoin toisen asteen opiskelijoille ja 26.8. ovat tervetulleita yläkoululaiset.

Lue lisää Mun tarina -työpajoista.